Julkaistu 22.08.2019 | Y-lehti | 0

Vastuullisuusteot ovat kauneinta puhetta

Turun kauppakamari teetti jäsenistölleen kesäkuussa vastuullisuuskyselyn, josta ilmenee hyvin, missä vastuullisen toiminnan pahimmat esteet piilevät. Vastuullisuudesta puhutaan strategiatasolla, mutta puhe ei aina muutu teoiksi.

Kyselyyn vastanneista organisaatioista lähes 80 prosenttia kertoo vastuullisuuden olevan osa strategiaa, mutta vain 54% vastaajista on kirjannut konkreettisia tavoitteita tai ohjeistuksia vastuullisuuteen liittyen. Kirjausten tarkkuus myös vaihtelee erittäin konreettisista (esim. jätteen määrän ja energiakulutuksen seuranta) yleisempiin muotoiluhin (mm. ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus yleensä). Lisäksi niistä, joilla tavoitteet on kirjattu, alle puolet mittaa niiden toteutumista tarkasti.

Strategian jalkautus siis takkuaa. Miksi? Vastaajat kokevat, ettei vastuullisuudelle anneta organisaatiossa tai asiakkaiden keskuudessa tarpeeksi painoarvoa. Myös vastuullisuuden jäljittäminen arvoketjussa koetaan vaikeaksi, samoin sen arviointi, mikä oikeastaan on vastuullista.

Tilanne haiskahtaa tiedonpuutteelta. Mutta siihenhän homma ei kaadu! Aurajoen Nuorkauppakamari tarttuu haasteeseen syyskuussa, kun se järjestää kaikille avoimen vastuullisuusteemaisen verkostoitumisristeilyn 20.9.

Tapahtumassa käydään yhdessä läpi YK:n Agenda2030:n kestävän kehityksen tavoitteita ja tutustutaan Suomen kestävän kehityksen toimikunnan sopimaan kestävän kehityksen strategiaan eli yhteiskuntasitoumukseen.

Sitoumus2050-verkkopalvelussa tehtävien toimenpidesitomusten avulla jokainen yksilö, yhteisö ja organisaatio voi muuttaa strategiapuheen konkreettisiksi tavoitteiksi ja mitattaviksi toimenpiteiksi. Toimenpidesitoumuksen tehneistä tahoista 97 % kertoo sitoumuksen edistävän kestävän kehityksen toteutumista omassa toiminnassaan. 89 % sanoo, että sitoumuksesta on hyötyä maineelle ja 81 % on saanut sitoumuksesta apua markkinointiin. Haluasitko sinä ja yrityksesi kuulua tähän porukkaan?

Tutustu kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksiin (www.sitoumus2050.fi) tai lähde Duckin Cruise -verkostoitumisristeilylle kuulemaan lisää.

 

Jutta Ruusunen

Aurajoen Nuorkauppakamarin jäsen 

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Aurajoen Nuorkauppakamari

Aurajoen Nuorkauppakamari

Aurajoen Nuorkauppakamari ry:n toiminnan päämääränä on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Kehitämme jäsentemme johtamis- ja työelämätietoja ja -taitoja kestävän johtajuuden arvopohjalta.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa