Julkaistu 30.09.2019 | Y-lehti | 0

5 asiaa, joissa kannattaa ottaa mallia lapsista

Lapset ovat parhaita opettajia. Kunpa muistaisimme useammin pysähtyä sen äärelle, mitä kaikkea heiltä voimme oppia. 2-vuotiaani on siinä suhteessa samanlainen kuin minä, että olemme molemmat ikuisia optimisteja. Toimintanopeudessa sen sijaan olemme aivan eri maata. Minä haluaisin hoitaa asiat yleensä nopeasti, kun taas poikani on hidastempoinen haaveilija, jota ei kiireet tai ulkopuoliset hoputukset paina. Usein kävellessämme käsi kädessä tuntuu siltä, että raahaisin 15 kilon perunasäkkiä tai kahvakuulaa perässäni. Sen sijaan, että yrittäisin jatkuvasti hoputtaa häntä, olen alkanut hidastaa omaa tahtiani. Tämä on mahdollistanut kiireettömät aamut ja yhteisiä ihmetyksen aiheita, kun olemme voineet pysähtyä katselemaan kastemadon etenemistä kuralätäkössä. Hidastamisen taidon sekä 4 muuta asiaa olen oppinut lapsiltani:

- Päästä irti. Kun lapsi pahoittaa mielensä tai loukkaa itsensä, hän suree sitä hetken aikaa, jättää asian taakseen ja jatkaa sitten elämäänsä ilolla. Me aikuiset jäämme liian usein kiinni negatiivisiin ajatuksiin ja tapahtumiin, kun voisimme hetken surra niitä ja päästää ne sitten menemään.

- Älä välitä siitä mitä muut ajattelevat. Tyttärelläni on hyvin omaperäinen tyyli, jolle hän on uskollinen. Hän voi pukea päälleen mitä mielikuvituksellisempia asukokonaisuuksia ja vähät välittää siitä, mitä muuta niistä ajattelevat.

- Näytä tunteesi. Silloin kun harmittaa tai sattuu, lapsi itkee. Silloin kun naurattaa, lapsi nauraa sydämensä kyllyydestä. Jos kiukuttaa niin lapsi totta vie kiukuttelee. Myös aikuiset saavat näyttää kaikki tunteensa.

- Huomaa elämän pienet ilot. Leppäkerttu ruohonkorrella, kynttilä iltapalapöydässä, kuuma kaakao, syksyn ensimmäinen puolukka, yhdessä luettu iltasatu. Muista avata silmäsi ja huomata pienet suuret ilonaiheet jokaisessa päivässä. <3

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Lotta Harju

Lotta Harju

Lotta Harju on fysioterapeutti ja personal trainer. Aamuvirkku, joka harrastaa valokuvausta, urheilua ja syömistä.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa