Julkaistu 24.01.2020 | Y-lehti | 0

Kasvua kestävän matkailun ehdoin

Turun seudun innovaatio- ja yrityspalveluista vastaava Turku Science Park Oy tukee yritysten matkailuliiketoiminnan kasvua ja kansainvälistymistä. Järjestämme tapahtumia ja valmennuksia matkailuyrityksille ja -toimijoille. 

Matkailu on Suomessa 15 miljardin euron palveluteollisuustoimija, ja sen BKT-osuus on jo 2,6 prosenttia. Matkailuteollisuus on toimialana samaa kokoluokkaa kuin maa-, metsä- ja kalatalous yhteensä, ja puolet suurempi kuin elintarviketeollisuus. Varsinais-Suomen kokonaismatkailutulo oli vuonna 2018 yli 1,5 miljardia euroa. 

Viimeisen vuoden aikana olemme Turku Science Parkissa keskittyneet vahvasti auttamaan yrityksiä kehittämään matkailumarkkinointiaan ja myyntiään digitaalisessa ympäristössä. Olemme hankkineet matkailuyrityksille viimeistä ajankohtaista tietoa matkailun muutoksista ja trendeistä. Matkailussa saavutettavuus ja tiedon löytäminen on tärkeää ja siinä olemme keskittyneet matkaketjujen rakentamiseen. Kesällä 2019 toteutimme Turun seudun matkailijatutkimuksen, johon saimme vastauksia runsaalta 650 matkailijalta. Tuon kyselyn tuloksista kerromme tarkemmin aivan lähipäivinä. 

Useat tutkimukset ja trendit osoittavat matkailuyrityksen vastuullisen toimintatavan olevan asiakkaille yhä tärkeämpi tekijä. Marraskuussa 2019 käynnistyi yhteinen iso ponnistuksemme Turun seudun kestävän matkailun -ohjelma. Turun seudun kestävän matkailun ohjelmaa olemme lähteneet rakentamaan yhteistyössä Visit Turun kanssa Visit Finlandin Sustainable Travel -ohjelman mukaisesti. Tavoitteena on, että Turun seudun matkailuyrityksistä yli puolella on suoritettuna Sustainable Travel Finland -merkki. Ohjelman valmennukset toteutetaan Turun seudulla helmikuussa 2020 ja ohjelmaan ovat tervetulleita kaikki alueen matkailuyritykset ja -toimijat. Koulutuksiin on ilmoittautunut jo tähän mennessä yli 80 matkailualan toimijaa. 

Tavoitteenamme on edistää kestävää matkailua Turun seudulla sekä rannikko- ja saaristoalueella sekä helpommin ja yhtenäisemmin viestiä alueesta kestävän matkailun kohteena. Turun kaupungin tavoite hiilineutraaliudesta vuoteen 2029 mennessä tukee myös kestävän matkailun kehittämistä.

Saaristo- ja kulttuurikaupunki Turku sekä rannikko- ja saaristoalue haluaa olla vuonna 2029 Pohjois-Euroopan kiinnostavin, elämyksellisin ja kestävin kohde vierailla 365 päivää vuodessa. Taloudellisena tavoitteena on matkailutulon kaksinkertaistaminen maakunnassa 2,9 miljardiin. Tervetuloa mukaan tekemään tavoitteista totta kestävän matkailun ehdoilla! 

 

Blogin kirjoittaja Anne Muurinen toimii Turku Science Park Oy:ssä matkailuliiketoiminnan asiantuntijana.

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Turku Science Park

Turku Science Park

Turku Science Park Oy on kehitysyhtiö, jonka palvelut auttavat Turun seudun yrityksiä kasvamaan ja tuottamaan hyvinvointia oman alueemme hyväksi. Yhtiö myös tukee alueemme kärkialojen TechTurku, CleanTurku, MaritimeTurku, HealthTurku ja ExperienceTurku markkinointia ja viestintää osana Turku Business Region -kokonaisuutta.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa