Julkaistu 08.04.2020 | Y-lehti | 0

Alustatalouden mahdollisuudet

Turun seudun innovaatio- ja yrityspalveluista vastaava Turku Science Park Oy tukee yritysten digitalisoitumista yhdessä alueemme ICT-alan yritysten kanssa. Turku Awakens -ekosysteemi (verkosto) on alueen ICT-yrittäjien yhteenliittymä, jonka Qalmari Oy on käynnistänyt. Alueemme parempi näkyvyys, mahdollisuus osallistua suurempien kokonaisuuksien toimittamiseen ja alustatalous-ratkaisujen tukeminen ovat esimerkkejä ekosysteemin tavoitteista.

ICT-ala on alueellamme erittäin tärkeässä roolissa. Digitalisaation ja tietoverkkojen tärkeys on koronapandemian aikana osoittautunut elintärkeäksi alueemme ja koko Suomen talouden pyörittämisessä. Etäyhteydet, verkkokaupat, verkossa yhdessä tekeminen jne. ovat meille tulleet tutuiksi viime viikkoina. Alustataloudet, eli tietojärjestelmät, jotka toimivat pitkälti datan hyödyntämisellä sekä eri toimijoiden palveluilla, ovat edellytys maailman suurimmille yrityksille. Näistä esimerkkinä tutut Twitter, Amazon, Google ja muut suuret toimijat.

Awake.AI on alustatalous, joka keskittyy laiva- ja satamaliikenteen logistiikan ja muiden toimintojen optimointiin ja ratkaisujen kehittämiseen. Awake.AI tarvitsee ympärilleen IoT-ratkaisuja, laivojen reitti- ja liikennetietoja, satamien kuormitustietoja ja tuhansia muita asioita, joilla kerätään, jalostetaan ja hyödynnetään tietoa ja tuotetaan uusia palveluja. Turku City Data Oy (TCD) puolestaan kerää kaupungin eri toimintojen dataa ja jalostaa/yhdistää tiedon muotoon, jota ulkopuoliset toimijat voivat hyödyntää. TCD voi tarjota esimerkiksi paikka- ja yritystietoa, jota voidaan yhdistää matkailupuolen palveluiksi, joita kukaan muu ei voi tarjota, tai joilla voidaan optimoida työvuorot tehokkaammin kuin ennen.

Alustataloudet tarvitsevat laajan skaalan erilaisia toimijoita ympärilleen. Kyse on monenlaisen osaamisen yhdistämisestä niin, että saadaan riittävän laaja ja hyvä kokonaisuus, jotta globaalissa kilpailussa pärjättäisiin. Moni muukin kuin ICT-puolen osaajat voivat löytää tapoja toimittaa omia tuotteitaan ja palvelujaan näiden ekosysteemien kautta.

Rohkeasti mukaan siis, ei koskaan tiedä mitä uutta voimme yhdessä luoda.

Blogin on kirjoittanut muun Turku Science Park Oy:n henkilöstön tavoin kotikonttorissaan tällä hetkellä työskentelevä TechTurku-kärkialan asiakkuuspäällikkö Michael Lindholm.

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Turku Science Park

Turku Science Park

Turku Science Park Oy on kehitysyhtiö, jonka palvelut auttavat Turun seudun yrityksiä kasvamaan ja tuottamaan hyvinvointia oman alueemme hyväksi. Yhtiö myös tukee alueemme kärkialojen TechTurku, CleanTurku, MaritimeTurku, HealthTurku ja ExperienceTurku markkinointia ja viestintää osana Turku Business Region -kokonaisuutta.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Salo IoT Campus

Joensuunkatu 7, Salo

www.saloiotcampus.fi

Kokoustiloja aina muutaman hengen neuvotteluhuoneista 170-paikkaiseen auditorioon. Kokoustarjoilut samalla tilauksella. Nykyaikainen kokoustekniikka ja palvelut saman katon alla. Tutustu kampukseen ja kokoustiloihin www.fazerfoods.asio.fi/onlinekalenteri/fazerfoods/guest.php?kt=tila&laji=Kokoustilat&sys_id=saloiot

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa