Julkaistu 24.02.2013 | Y-lehti | 0

Yhteenkuuluvuuden tunne

Viikko sitten seilattiin Varsinais-Suomen Yrittäjien luottamushenkilöiden koulutusristeily. Mukana oli noin 150 paikallisyhdistystemme hallitusten jäsentä. Reissu on jokavuotinen, mutta kuudetta kertaa mukana olleena voin sanoa, että yksikään risteily ei ole ollut tylsä, tarpeeton tai pitkäveteinen. Päinvastoin.

Tärkeän osan päivästämme vei vieraileva tähti eli kehittämispäällikkö Petri Rajaniemi Suomen Yrittäjistä. Hänen alustuksensa aiheena oli järjestömme kehittämisohjelma 2016 ”Muuttuva yrittäjyys”. Ohjelman tarkoitus on luoda yhteistä näkemystä käynnissä olevasta muutoksesta sekä toimintamme tavoitteista kaikilla kolmella tasolla – paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Esityksen lopuksi kävimme hyvin polveilevaa keskustelua ohjelman sisällöstä ja siitä, tuntuuko se oikealta. Olen ollut koko yrittäjyyteni ajan mukana Yrittäjien toiminnassa luottamushenkilönä. Olen aina kokenut tärkeäksi kuulua muiden yrittäjien kanssa ”samaan sakkiin”. Toki rahalliset edutkin ovat olleet mukava lisä, mutta kaikkein tärkeintä on ollut verkosto, syntyneet ystävyyssuhteet ja yhteenkuuluvuuden tunne. Risteilyväki sanoi moni samaa, kun keskustelimme siitä, mitä järjestöön kuuluminen merkitsee.

Petri Rajaniemi heitti lopuksi vaikean kysymyksen. Hän kehotti miettimään järjestön merkitystä minulle ilman kokemusta luottamushenkilönä olemisesta. Millainen kuva minulla järjestöstä olisi, jos en olisi ns. sisäpiirissä? Antaako Yrittäjät silloin minulle muutakin kuin ajankohtaista tietoa ja alennuksia polttoaineesta?

Mitä jäsenyys Sinulle merkitsee? Saatko jäsenmaksullesi vastinetta? Tunnetko, että tämä on Sinun porukkasi? Toivon vilkasta keskustelua aiheesta, sillä järjestö olemme me ja muutoksessa mukana pysyminen vaatii meiltä isoja korvia kuunnella.

Osallistu keskusteluun

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.Anne Silver

Anne Silver

Anne Silver on verhoilija-entisöijä ja V-S Yrittäjien varapuheenjohtaja, joka on ylpeä yksinyrittäjyydestään ja (veh)maalaisuudestaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa