Oppisopimus sopii myös yrittäjälle

Osku Laukkanen, Turun AKK:n pedagoginen rehtori 10.01.2019

Oppisopimus onnistuu yrittäjällekin! Mikä olisikaan parempi tapa hankkia osaamista ja suorittaa tutkinto kuin työtä tekemällä omassa yrityksessä. Samalla saat mahdollisuuden kehittyä yrittäjänä, ja kehittää yritystäsi.

Vanha mielikuva oppisopimuksesta oli, että se on pitkä ja vaivalloinen taival. Nyt oppisopimus voidaan tehdä myös lyhyenä, vaikkapa vain kuukauden-kahden mittaisena. Oppisopimuksella voidaan suorittaa esimerkiksi vain yksi tutkinnon osa.

Oppisopimuksella voit suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon osia tai koko tutkinnon tai sitten hankkia muuta lisäkoulutusta. Ja kannattaa muistaa, että oppisopimuksella voit myös jatkaa kesken jääneen ammatillisen tutkinnon loppuun.

Yrittäjän oppisopimuskoulutus on mahdollista, kun toimit yrittäjänä päätoimisesti (vähintään 25 h / viikko) omassa yrityksessäsi, olet tehnyt ilmoituksen yrittäjätoiminnan aloittamisesta verottajalle (Y-tunnus), maksat yrittäjän eläkevakuutusta ja yrityksesi on merkitty ennakkoperintärekisteriin ja / tai arvonlisäperintärekisteriin.

Oppiminen oppisopimuksessa on mielekästä ja motivoivaa. Siinä yhdistyvät tavoitteellinen oppiminen, lähiopinnot ja verkko-oppiminen työntekoon. Näin pääset heti soveltamaan osaamista oman yrityksesi toimintaan. Osaaminen vie eteenpäin ja palkitsee.

Yrittäjänä olet oikeutettu myös opintososiaalisiin etuihin oppisopimuksen aikana. Lähiopetuspäiviltä saat päivärahan ja tarvittaessa myös matkakorvauksen ja perheavustuksen. Perustutkinnot ovat aina maksuttomia.

Meillä yrittäjän oppisopimus solmitaan sujuvasti. Turun AKK:n oppisopimustoimisto tekee sopimuksen kanssasi, ja siitä opinnot voivat alkaa.


Miettikääs vähän 18.01.2019

Älkää nyt hyvänen aika oppisopimuksia käyttäkö, siinähän pitää maksaa palkka!

Suomen Yrittäjäthän ovat voimakkaasti kampanjoineet mm. koulutussopimuksen puolesta, jossa tuota sanaa palkka ei mainita lainkaan!


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

AC & Heating System Oy

AC & Heating System Oy

Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumput, Ilmalämpöpumppujen huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa