Suomalainen työ suomalaisille

Janne Laulumaa (SD), kansanedustajaehdokas, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, Raision kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. 05.02.2019

Kävin viime viikolla Uudessakaupungissa keskustelemassa autotehtaan väen kanssa. Vauhti on kova ja töitä riittää, mutta yhden askarruttavan seikan kuulin monesta suusta: useat uusikaupunkilaiset, jotka ovat hakeneet työtä tehtaalta ovat jääneet sitä paitsi.

Samaan aikaan työntekijöiden vaihtuvuus on suurta, mikä puolestaan johtaa jatkuvaan koulutusrumbaan. Monet ulkomaalaiset työntekijät jäävät ansiosidonnaiselle työttömyyspäivärahalle heti kun se on mahdollista ja palaavat kotimaahansa. Tapauksia on useita.

Tilanne vaikuttaa järjettömältä: uusikaupunkilaisella duunarilla olisivat asuntoasiat kunnossa, hän sitoutuisi työntekoon, mikä taas vähentäisi koulutuspainetta. Miksei suomalainen kelpaa suomalaisen työn tekijäksi?

Yhtenä syynä pidetään ammattitaitoisen työvoiman puutetta. Yle uutisoi vähän aikaa sitten, että Suomessa on tuhat hitsaria työttömänä samaan aikaan kun metalliteollisuudessa on työvoimapula hitsareista. Miten tämä voi olla mahdollista?

Nykyhallituksen koulutusleikkaukset ovat tulleet isänmaalle kalliiksi: lyhyen nousukauden verotulot, joita oltaisiin tarvittu kaikissa Suomen kunnissa ja kaupungeissa, virtaavat nyt ulkomaille. Voiko tämän karkeammin sahata sitä oksaa jolla itse istuu? Mitä tapahtuu vuokrafirmojen taustalla jotka tuovat Suomeen ulkomaista työvoimaa. Valvooko sitä ketään? Miksi työvoimaviranomaiset suosii tällaisia?

Uudenkaupungin autotehtaalla on, kuten edellä on todettu, laaja koulutusohjelma. Ammattitaitoisen työvoiman puute ei siis voi olla syy siihen, miksi ovet liikkuvat molempiin suuntiin autotehtaalla. Vakaampi tilanne saavutetaan sillä, että suomalainen palkataan ja koulutetaan suomalaisen työn tekijäksi. Heitä löytyy paljon Uudestakaupungista ja Varsinais-Suomesta.

Näin työntekoon sitoudutaan ja sen kaikenpuoliset hyödyt jäävät kotimaahan.

Janne Laulumaa (SD)

Kansanedustajaehdokas, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, Raision kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa