TURUN YRITTÄJÄT ESITTÄÄ: ”VAADI AINA KUITTI!” -KAMPANJA.

Turun Yrittäjät ry. Suomen suurin Yrittäjien paikallisjärjestö, Jari Rastas puheenjohtaja 03.04.2019

Taas viime päivinä on nostettu esiin epäkohtia työolosuhteissa ensisijaisesti ravintola-alalla. Tiettyjä toimijoita syytetään työlainsäädännön rikkomuksista, työntekijöiden törkeästä hyväksikäyttämisestä sekä oletetuista kirjanpitorikkomuksista ja vero- ja muiden työnantaja- velvoitteiden laiminlyönneistä.

Suomi on kehittynyt sivistysvaltio jossa ihmisoikeudet ja tasa-arvoisuus ovat keskeisiä arvoja. Kaikilla tulee olla oikeus myös työhön ja yrittämiseen, yhteisesti sovittujen yhteiskunnan pelisääntöjen puitteissa. Tässäkin Suomi on kehityksen kärkeä, sillä työmarkkinamme ja yritys-toiminta on täällä hyvin tiukasti säänneltyä ja valvottua. Informaatiota ja ohjeistusta sekä valvontaa meillä kyllä on tarjolla, myös muilla kuin suomen kielellä. En usko että epätervettä yritystoimintaa voidaan selittää esimerkiksi kielimuurilla eikä varsinkaan kulttuurieroilla. Pelisäännöt ovat yksiselitteisesti kaikille samat. Epärehellisesti pelaavat toimijat aiheuttavat meille lakeja ja määräyksiä sekä eettisiä normeja noudattaville toimijoille ja yhteiskunnalle merkittäviä tappioita. Tämä luo myös negatiivista ilmapiiriä yrittäjyyttä ja erityisesti pieniä yrityksiä kohtaan!

Me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa asioihin. Ensinnäkin valinnoillamme siten, että käytämme yrityksiä joiden uskomme toimivan oikein ja rehellisesti. Ja siten, että pyydämme aina palveluksistamme kuitin! Aina! Vuodesta 2014 on ollut voimassa kattavasti palvelualoilla velvoite ei pelkästään antaa, vaan aina tarjota asiakkaalle kuittia! Muistathan siis että asiakkaana Sinulle pitää esimerkiksi ravintolassa tai vaikkapa autohuollossa asioidessasi tarjoilijan tai myyjän tarjota kuittia. Ellei näin toimita, on jo tapahtunut ensimmäinen rike. Toimijoilla on käytännössä oltava järjestelmä josta myyntikuitti verolaskelmineen voidaan tulostaa. Eikä nykyään kannattavasti voi enää toimia ellei kykene ottamaan vastaan korttimaksuja. On tullut myös esille niin kutsuttua nollakuittien lyöntiä: eli kassakonetta kyllä näppäillään mutta sinne lyödään nollasumma tai todellista myyntiä pienempi summa. Useimmat asiakkaat eivät halua pienemmistä ostoksistaan kuittia. Edelleen käytetään myös jonkin verran käteistä ja varsinkin silloin kuitti jää usein saamatta. Nämä ovat virheitä jotka edesauttavat epärehellistä toimintaa!

Turun Yrittäjät ry lanseraa nyt ”VAADI AINA KUITTI!” -KAMPANJAN.

Se on oikeutesi ja palveluntuottajan velvoite on se toimittaa. Näin toimien voit varmistaa että yritys josta palvelun ostat toimii rehellisesti. Ja on myös oma etusi erityisesti kiireiseen aikaan tarkistaa että Sinua on laskutettu oikein, sillä asiakaspalvelijat ovat ihmisiä ja tahattomia virheitä sattuu. Mutta tahallisten ”virheiden” toistaminen on tuottamuksellista ja suunnitelmallista talousrikollista toimintaa! Se ei ole kenenkään etu ja meidän tulee yhdessä toimien karsia mahdollisuudet siihen!

Rehellisen yrittäjyyden puolesta!


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa