Kannanotto: Toriparkin ja uuden Kauppatorin rakentamisen on pysyttävä aikataulussa

Turun Ydinkeskustayhdistys ry:n hallituksen puolesta toiminnanjohtaja Heli Järvelä 14.02.2020

Turun valtuustossa käsitellään 24.2.2020 kaupunginhallituksen esitystä, jonka mukaan Turku solmisi Tori Energia Oy:n ja kaupungin tytäryhtiön Turku Energian Oy:n konsortion kanssa aurinkoenergian ja kaukolämmön paluulämpöä hyödyntämiseen perustuvan palvelusopimuksen. Turun ydinkeskustan elinvoiman säilymisen ja vahvistumisen kannalta on kriittistä, että enemmistö päätöksentekijöistä hyväksyy palvelusopimuksen solmimisen. Toriparkin valmistumisen viivästyminen aiheuttaisi erityistä vahinkoa keskustan yrityksille. Nykyisessä muutos- ja murrosvaiheessa eläminen on jo nyt ollut joillekin yrityksille liikaa ja liiketoiminta on loppunut. Kielteinen päätös voi viivästyttää Toriparkin valmistumista jopa yhdeksällä kuukaudella.

VIihtyisä ja turvallinen keskusta on sula myös talvella. Turun keskustavision tärkeimpänä tehtävänä on parantaa keskustan ympärivuotista houkuttelevuutta ja julkisia kaupunkitiloja. Tähän visioon ei mekaaninen puhdistus ja katusuunnitelmien muuttaminen istu.

Elävän keskustan tärkeimmät elementit ovat: saavutettava ja helposti kuljettava, kaupallisesti houkutteleva ja viihtyisä kohtaamispaikka. On hienoa, että Turun kaupunki on keskustavisiossaan sitoutunut näihin elementteihin. Nyt on varmistettava, että rakentaminen etenee suunnitellussa aikataulussa, jotta muutosvaiheesta päästään vision mukaiseen elävään, viihtyisään, saavutettavaan ja houkuttelevaan uuteen keskustaan. Lähes 400 jäsenyrityksemme suuri huoli on, että liiketoiminnan edellytykset eivät enää täyty, mikäli muutosvaihe pitkittyy.

Kaupungin kehittämisen tavoite on nostaa keskusta Läntisen Suomen tärkeimmäksi talouden ja kaupan keskittymäksi. Visiossa on määritelty, että keskustan rakentamisen hankkeilla on etuoikeus kunnallisessa päätöksenteossa ja kaupungin investoinneissa. Toivomme, että päätöksentekijät huomioivat hankkeen viivästymisen vakavat seuraukset ydinkeskustan yrityksille ja puoltavat kaupunginhallituksen esitystä sulanapidon palvelusopimuksen solmimisesta. Rakennushankkeen aikataulussa pysymisestä hyötyvät kaikki keskustaa käyttävät kaupunkilaiset.

Meillä Turun ydinkeskustassa työskentelevillä ja yrittävillä on vahva usko keskustan visioon.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa