Kulttuuri elää vahvana kulisseissa

Kulttuurikumppanit 22.04.2020

Salolaisten kulttuuriyhdistysten toiminta kieppuu koronakurimuksessa. Peruutettujen ja siirrettyjen konserttien, keikkojen, teatteriesitysten, näyttelyiden ja muiden kulttuuritapahtumien tappiot kävijämäärissä ja euroissa nousevat tuhansiin ja taas tuhansiin.

Kulttuuritoimijat ympäri Saloa pitävät yllä toivoa: Kisko-Seuran perutut kirkkokonsertit vievät liki 900 kuulijaa, mutta juhlavuoden tapahtumat pyritään aloittamaan heinäkuussa. Teatteri Provinssi perui lähes 40 näytöstä, mutta kesän ja syksyn harjoitukset on jo aloitettu rajoituksia noudattaen. Salon Teatteri siirsi lasten näytelmänsä, Tippukivitapauksen, ensi-iltaa – kaikki näyttelijät lupautuivat mukaan vuoden päästä. Lasten Laulukaupunki -tapahtuma siirtyy syksyyn, mutta Salkkuna juhlii synttäreitään verkossa. Halikon Musiikkiyhdistyksen juhlakonsertti ja kaikki oppilaskonsertit siirrettiin syksyyn, mutta yksilö- ja bändiopetus jatkuu etänä. Salon Viihdelaulajat kokoontuu torstai-iltaisin verkossa yhteistreeneihin tähtäimessään tuleva Salo Love. SaloJazzin konsertteja peruuntui, mutta soitto-opetus jatkuu netissä. Eri kulttuurialojen opetus siirtyi ketterästi ja nopeasti verkkoon kolmannen sektorin osalta. Kulttuuritalo Villin toiminta on ajettu alas ja näyttelyjä on siirretty, mutta nettisivujen kehittämiseen ja tilojen remontointiin on nyt aikaa. Salon Taiteilijaseura tauottaa näyttelyitään, mutta uudistaa taidelainaamotoimintaansa. Kolmannen Taiteiden Yän suunnittelu jatkuu EtnoSalossa ja muissa yhdistyksissä vahvasti, sillä syyskuuta ei ole vielä poistettu kalentereista.

Kulttuurikumppaneiden, eri taiteenaloja eri puolilla Saloa edustavien kulttuuriyhdistysten edustajien, yhteistyö siirtyi vauhdilla verkkoon. Etätapaamisissa jaamme tietoa ja vertaistukea sekä pohdimme yhdessä kulttuurin tukalaa tilannetta ja virkistäviä toimia sen hyväksi.

Fokus on nyt selviytymisessä. Meitä ja kymmeniä muita paikallisia kulttuuritoimijoita ei pysäytä edes maailmanlaajuinen epävarmuuden tila. Me etsimme päättäväisinä konkreettisia ratkaisuja, uusia tavoitteita ja kiinnostavia elämyksiä. Meillä kaikilla toiminnan ytimessä on kulttuurin kuluttaja, asiakas, ihminen.

Syksyllä salonseutulaiset saavat nauttia ennennäkemättömästä kulttuuritarjonnasta. Me olemme valmiina: esiriput aukeavat heti, kun siihen on lupa ja mahdollisuus. Teemme nyt työtä sitä hetkeä varten. Pidämme eri tavoin aktiivisesti yhteyttä asiakkaisiimme, harjoittelemme soittoa ja vuorosanoja, maalaamme ja piirrämme, tanssimme ja laulamme, keräämme näyttelyihin materiaalia ja suunnittelemme markkinointia. Pidämme kulttuurin hengissä ja elinvoimaisena kulissien takana.

Me kulttuurintekijät haluamme kiittää teitä, asiakkaamme, kärsivällisyydestänne, ymmärryksestänne ja saamastamme arvostuksesta. Teemme päivittäin töitä ollaksemme tukenne ja odotustenne arvoisia sinä päivänä, kun esiripuilla ja tiloilla on jälleen lupa avautua.

Kulttuurikumppanit

puheenjohtaja Marko Heikura, SaloJazz ry

Liisa Käiväräinen, EtnoSalo ry

Mia Kuisma, Salon Teatteri ry

Heidi Grahn, Kisko-Seura ry

Ritva Suominen, Teatteriyhdistys Vinssi ry

Henni Isojunno, Halikon Musiikkiyhdistys ry

Siv Ilola, Salo Lasten Laulukaupunki ry

Hilkka Laakkonen-Vesander, Salon Taiteilijaseura ry

Terhi Palin, Salon Viihdelaulajat ry

Martti Halme, Pro Rantakivet ry


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa