Mobiili- ja langaton säteily; terveysriski vai ei?

Partel 22.09.2017

Saimme tiistaina (19.9.17) lukea artikkeleita eri medioissa, joissa kirjoitettiin mobiili- ja langattoman säteilyn mahdollisista vaaroista. Uutinen otsikoitiin seuraavasti: ”Pysäyttäkää 5G, vaatii tutkijat ja tohtorit”. Sitä, mikä on totuus mahdollisille terveysriskeille ei tiedä kukaan, mutta ei savua ilman tulta. Meilläkään ei ole vastauksia kaikkeen, mutta voimme hyvällä omallatunnolla jakaa muutaman hyvän neuvon, joita mm. Strålskyddsstiftelsen Ruotsissa on julkaissut.

Strålskyddsstiftelsen kirjoittaa näin: Kaikki langaton tekniikka aiheuttaa säteilyä (mikroaallot) joka on todettu haitalliseksi terveydelle. Mobiilikäyttäjät altistuvat suuremmalle aivokasvaimen ja syövän riskille pään ja kaulan alueella. Krooninen altistuminen mobiiliantenneista, langattomista tietokoneista ja verkoista kasvattaa syövän ja erilaisten oireiden riskejä (unettomuutta, päänsärkyä, muistin heikentymistä ja sydänongelmia). Lapset ja syntymättömät sikiöt ovat erityisen herkkiä altistuksille.

Siksi seuraavat neuvot ovat erityisen tärkeitä kaikille lapsille ja raskaana oleville.

- Käytä mobiilia niin vähän ja lyhyen aikaa kuin mahdollista! Käytä mieluummin kiinteää puhelinta.

- Lasten ja nuorten, alle 18 vuotiaiden sekä raskaana olevien naisten tulisi käyttää mobiilia vain hätätapauksissa. Sikiöiden ja lasten kehitysvaiheessa olevat hermostot voivat vaurioitua säteilystä.

- Priorisoi ja käytä langallista kiinteää puhelinta ja tietokonetta kotona, työpaikalla ja koulussa.

- Käyttäessäsi mobiilia, pidä se niin kaukana kehosta ja kasvoista kuin mahdollista. Pidä puhelu lyhyenä ja käytä kaiutinominaisuutta. Bluetooth ja ”hansdfree” eivät ole riskittömiä.

Kuitukaapelissa (joka on lasia) kulkeva data siirtyy valon ominaisuudella, sähköä ei tiedonsiirtoon tarvita. Kaikki kodin ja työpaikan laitteet voidaan varustaa kiinteällä kuituyhteydellä; TV, tietokone, puhelin, printteri, kamera…

Signaali kuitukaapelissa ei vuoda eikä sitä voida salakuunnella. Tämä antaa turvallisuutta ja varmuutta ja minimoi terveysriskit. Sitä paitsi signaali kuidussa on vakaa, eikä nopeudelle löydy kattoa.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Amandum

Amandum

Coaching, Hypnoterapiaa, Liikuntapalveluja, Psykologipalveluja, Työnohjaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa