Joulukuva
Sitten vain selailemaan tuhansia kuvia ja ammentamaan ideoita. Jos osaat käyttää koneesi kuvankäsittelyohjelmaa ja lisätä kuvaan tekstejä, saat lopputuloksena persoonallisia Joulutervehdyksiä. Muutoin voit laittaa tervehdysviestin normaalisti sähköpostin, nettisivun tai somen tekstikenttään. Kuva: Pixabay.
Lifestyle

Pari ilmaista kuvapankkia niille, jotka haluavat lähettää sähköisiä joulutervehdyksiä

Perinteisesti joulutervehdyksiä lähetetään liikekumppaneille, ystäville ja sukulaisille postitse. Yhä yleisempää on lähettää sähköinen joulutervehdys, johon kirjoitetaan toivotus omin sanoin. Tässä pari kuvapankkia, mistä kuva-aiheita voi etsiä ilmaiseksi.

Kuvapankkeja on sekä maksullisia (mm. Adobe Stock) että ilmaisia. Jos haluat käyttää ilmaisia kuvapankkikuvia, muistutamme että julkisiin kohteisiin, kuten verkkosivuille tai someen, kannattaa kuvaajan tai lähteen nimi ilmoittaa kuvan yhteydessä. Yksityisviesteissäkin kuvaaja tai lähde olisi syytä mainita, mutta se ei ole pakollista.

Pixabay.com

Yksi suosituimmista ilmaisista kuvapankeista on Pixabay.com, jonka aihekuvasto on hyvin laaja. Voit heti aluksi vaihtaa kielen suomeen, jos englanti ei luonnistu. Suomen kielellä hakutulokset voivat olla erilaisia kuin englanniksi. Kieli vaihdetaan yläpalkin valikosta Explore, sieltä Language ja Suomi.

Valikoimiin sisältyvät Valokuvat, Piirrokset, Vektorit, Videot, Musiikki- ja ääniefektit sekä Gif-kuvat.

Kun olet valinnut, minkä tyyppisen kuvan haluat, kirojita jokin mielstäsi aihetta kuvaava hakusana tai hakutermi kenttään ja hae.

Esimerkiksi piirroskuvaa haettaessa hakusanalla Joulukuusi saat 35 sivun verran vaihtoehtoja.

  1. Kun löydät sopivan kuvan, klikkaa sitä > pääset isompaan kuvaruutuun.
  2. Oikealla klikkaa Lataa ilmaiseksi -nappia.
  3. Klikkaa näytölle ilmestyvä ”En ole robotti” -varmistus, ja sitten voit valita kuvan koon tai käyttää ehdotettua.
  4. Lataa kuva.
Pixabay
Kuva: Pixabay

Huomaa sekin, että Pixabay ehdottaa sinulle alennusta maksullisista iStock-kuvista, joita palvelussa on tarjolla. Halutessasi voit ostaa kuvan, jos mieluista ei maksuttomista löydy.

Unsplash.com

Erittäin hyödyllinen on myös Unsplash.com, josta löytyy valtava määrä valokuvia eri aihepiireistä. Myös tämän palvelun kautta voi halutessa ostaa iSock-kuvia, mutta kuva-arkisto on valtava, joten löydät varmasti mieleisiä runsaasti.

Palvelussa voi vaihtaa kuvan orientaation eli suunnan vaaka-malliseen (Landscape), pystymalliseen (Portrait) tai neliön malliseen (Square). Myös värisävyn voi valita (Any Color). Sorttaus eli valikoiman tyyppivaihtoehtoina ovat merkityksellisyys (Relevance) tai uusin (Newest). Nämä valikot löytyvät oikealta pikkukuvien alapuolelta valikkona.

Haulla Christmas Tree ilmestyy lukematon määrä vaihtehtoja.

Joulutervehdys
Kuva: Sapan Patel, Unsplash.

Sitten vain selailemaan tuhansia kuvia ja ammentamaan ideoita. Jos osaat käyttää koneesi kuvankäsittelyohjelmaa ja lisätä kuvaan tekstejä, saat lopputuloksena persoonallisia Joulutervehdyksiä. Muutoin voit laittaa trervehdysviestin normaalisti sähköpostin, nettisivun tai somen tekstikenttään.