Julkaistu 07.11.2014 0          

FitDog toi markkinoille koirien omat urheilujuomat

Laura Heinosen firma kehittää ja valmistaa koirien urheilujuomia.

Lietolainen kauppatieteiden tohtori Laura Heinonen on nainen, joka liikkuu. Koirajuoksu, valjakkohiihto, metsästys ja triathlon kuuluvat kaikki aktiivisen naisen elämänmenoon. Mukana liikkeessä kulkevat Heinosen koirat. Kun markkinoilta ei löytynyt sopivia tuotteita koirien nesteytykseen ja palautumiseen, Heinonen päätti tehdä asialle jotain. Hän perusti firman, joka kehittää, valmistaa ja myy koirien “urheilujuomia”.

FitDog Finland Oy sai alkunsa vuonna 2012. Heinosen lisäksi kehitystyössä ja tuotannossa ovat alusta asti olleet mukana alansa ammattilaiset: eläinlääketieteen tohtori, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Minna Leppänen, maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkija Riitta Kempe ja pitkän uran elintarviketeollisuudessa tehnyt dosentti Jukka Kaitaranta.

Yrityksen ensimmäisenä tuotteena lanseerattiin toukokuussa 2012 FitDog Recovery-palautusjuomajauhe. Jo saman vuoden syksynä markkinoille tuotiin FitDog Energy & Rehydrate- jauhe, joka myös veteen sekoitettuna sopii koiran tankkaukseen ja nesteyttämiseen. Kesällä 2013 tuotevalikoima kasvoi käyttövalmiilla pullotetulla palautusjuomalla. Tämänhetkiseen valikoimaan kuuluu myös FitDog perunapohjainen Recovery Potato- palautusjuomajauhe.

- Fysiologisista syistä johtuen koirille ei voi käyttää ihmisille tai hevosille suunnattuja nesteytystuotteita. Koska koira hikoilee liikuntasuorituksen aikana vain vähän tassuistaan, voivat ihmisille ja hevosille suunnatut suolorikkaat tuotteet johtaa koiran kohdalla haitallisiin terveysvaikutuksiin, selventää Heinonen.

Vuonna 2014 FitDOg oli mukana valtakunnallisessa KasvuOpen-yritystapahtumassa, jossa se eteni 362 hakijayrityksen joukosta 12 parhaan yrityksen finaaliin ainoana lemmikkialan yrityksenä.

- Kasvu Open oli kokemuksena aivan huikea. Saimme sieltä paljon kaivattua sparrausta ja potkua uusiin hankkeisiin, kertoo Heinonen.

FitDogin nesteytys-, energia- ja palautusjuomat sopivat muillekin koirille kuin urheilukoirille.

- Kesäkuumalla jokainen koira hyötyy lisänesteytyksestä, samoin esimerkiksi pentujaan imettävä narttu kärsii helposti nestehukasta ellei sen nestetasapainosta huolehdita asianmukaisesti, painottaa Heinonen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa