Julkaistu 10.12.2005 0          

Yhä useampi viettää nykyään joulun mieluummin kotona kuin joulupukkina

Joulupukki on taatusti yksi vuoden odotetuimmista vieraista. Ihan itsestään selvä juttu puna-asuisen kestostaran vierailu ei kuitenkaan kaikissa kodeissa ole.

Partiolippukunta Turun metsänkävijät on tarjonnut joulupukkitoimintaa jo yli seitsemänkymmenen vuoden ajan. Viime vuosien trendinä on ollut vapaaehtoisten joulupukkien määrän jyrkkä väheneminen.

Lippukunnan johtaja Stefan Stjärnstedt tuumii, että syitä pukkikannan vähenemiseen on monia.

- Moni mahdollisista joulupukeista haluaa pyhittää jouluaaton perheen kanssa vietettäväksi. Yhä useampi viettää joulun myös ulkomailla. Yksi syy on varmasti myös se, että vanhemmat antavat niin paljon kuukausi- ja viikkorahaa, että joulupukkitoiminnasta saatavat pienet tulot eivät houkuta.

Metsänkävijät hoitavat jouluaattona noin 170 joulupukkikeikkaa. Vielä viisi vuotta sitten määrä oli tuplasti enemmän.

- Joudumme valtavan usein myymään nykyään ei oota, sillä kaikkia keikkoja ei ehditä hoitaa. Viisi vuotta sitten meillä oli vielä puolet enemmän joulupukkeja hoitamassa toimintaa.

Stjärnstedtin mukaan joulupukkitoiminnasta saatavat varat käytetään lippukunnan kehittämiseen.

- Vapaaehtoiset saavat itse pienen osa tuloista. Muuten pyöritämme normaalia partiotoimintaa. Ideaan kuuluu tietysti myös joulumielen levittäminen. Teemme joskus myös hyväntekeväisyyskeikkoja esimerkiksi Tyksin lastenosastolle. Tarkoituksena on, että mahdollisimman monelle tulee joulumieli. –hv.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa