Julkaistu 06.05.2015 0          
Taidot punnitaan Taitaja2015-kilpailussa

Amiksessa opitaan yrittäjyyttä

Yrittäjämäinen asenne valtaa Turun Messu- ja Kongressikeskuksen kolmeksi päiväksi. Paikalla käydään 5.–7. toukokuuta ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2015, jossa nuoret kilpailevat yli 40 ammattialalla. Yrittäjyys näyttäytyy tavalla tai toisella jokaisessa kilpailulajissa putkiasennuksesta painotekniikkaan. Yrittäjyys on myös ihan oma kilpailulajinsa – ja monena vuonna tapahtuman suosituin laji.

Tulevaisuuden työelämässä yrittäjämäistä otetta tarvitaan kaikilla aloilla ja kaikissa asemissa, ei enää vain yrittäjänä. Siksi yrittäjyyttä myös opetetaan ammatillisen koulutuksen opiskelijoille. Ammattitaidossa kilpaileminen vahvistaa sekä itsetuntemusta että luonnetta – toisin sanoen yrittäjämäistä asennetta. Kilpailuhenki kuuluu kuvioon, joten ammattitaitokilpailu on luonteva paikka koetella osaamistaan yrittäjänä.

– Edistämme opiskelijoiden kiinnostusta itsenäiseen yrittäjyyteen, kilpailuja koordinoivan Skills Finland ry:n Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen kertoo. – Meille tämä on niin tärkeä teema, että se on mainittu jopa yhdistyksen säännöissä.

Yrittäjyyttä arvioidaan myös kaikissa muissa yli 40 kilpailulajissa: nuoret saavat osan pisteistään yrittäjyyden arvioinnin kautta. Kilpailijoiden suorituksia on arvioimassa koko joukko yrityselämän edustajia eri aloilta.

– Kolmipäiväisessä innovatiivisessa kilpailussa mitataan yrittäjämäistä toimintatapaa ja yrittäjyysosaamista. Esimerkiksi viherrakentamisen kilpailutehtävänä tulee olemaan urakkatarjouksen tekeminen. Kilpailijat pääsevät arvioimaan, kuinka paljon heiltä kuluu aikaa ja materiaaleja tietyn toimeksiannon tekemiseen, sekä millaiset laitekustannukset toimeksiantoon liittyvät, Matikainen valaisee.

Tapahtumassa julkistetaan Skills Finlandin Taitajasta yrittäjäksi -kirja, joka kokoaa yhteen Taitaja-toimijoiden ajatuksia yrittäjyyden opettamisesta ja oppimisesta. Kirjan julkaisemista on tukenut Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Tapahtuman päätösjuhlassa 7.5. julkistetaan Suomen Yrittäjien ja Taitaja2015-kilpailun yrittäjyysopetusmenetelmäkilpailun voittaja.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa