Julkaistu 12.05.2015 0          

Pop-up Turku sai Forumin kuhisemaan

Viime viikolla alkanut Pop-up Turku -tapahtuma sai Forumin kuhisemaan. Ensimmäisellä viikolla ovensa avanneet Smallstore ja Plantui ylittivät roimasti myyntitavoitteensa. Hanke toi asiakasvirtaa myös siihen osallistumattomille, Forumissa vakituisesti toimiville yrityksille.

Turun Nuorkauppakamarin hanketta vetävä Joonas Suominen on hyvillä mielin:

- Viime viikko oli hankkeen näkökulmasta huikea menestys. Vaikka starttasimme maltillisesti, vain kahden yrityksen voimin, jo tässä vaiheessa voidaan todeta, että konsepti toimii erinomaisesti. Palaute on ollut todella positiivista, ja katson, että alulle on jo pantu positiivista muutosta.

Ensimmäiset pop-up-yritykset Smallstore ja Plantui toimivat viime viikon Forumissa.

- Meille oli varsinkin tässä vaiheessa lottovoitto, että pääsimme mukaan. Saimme näkyvyyttä, uusia kontakteita ja paljon uutta asiakaskuntaa. Viikko oli myynnillisesti kannattava: teimme sen aikana melkein kuukauden tuloksen. Emme ehtineet varautua tällaiseen menekkiin, joten varasto myytiin miltei loppuun, Smallstoren yrittäjä Mari Pirilä summaa hienosti kulunutta viikkoaan.

- Koko pop-up-ajatus on loistava, ja se on tuonut hienosti elämää Forumiin, kehuu Plantuin toimitusjohtaja Kari Vuorinen.

- Viikkomme oli myynnin kannalta äärimmäisen hyvä: myimme varastomme loppuun. Lisäksi olemme palkanneet hiljattain kolme myyntihenkilöä. He saivat nyt hyvää harjoitusta ja pääsivät testaamaan omia taitojaan, mikä lisäsi heidän innostustaan. Kaikkiaan tämä on ollut loistava tilaisuus ja mahdollisuus.

Asiakkaita myös vakituisille yrittäjille

Hanke antoi reipasta lisäpotkua myös Forumin vakituisten yritysten toiminnalle. Pop-up-myymälät toivat kauppakeskukseen lisää asiakasvirtaa niin paljon, että lastenvaateliike Punainen Norsu moninkertaisti viikkomyyntinsä, vaikkei itse edes ollut projektissa mukana.

- Ennen Forumissa on ollut vilkkainta lähinnä silloin, kun ulkona on ollut kehno sää. Viime viikolla fiilis oli täysin toisenlainen: Forumia ei käytetty läpikulkupaikkana, vaan sinne tultiin viettämään aikaa. Uusia heräteostajia oli liikenteessä normaalia enemmän. Ilmapiiri oli jotain muuta kuin mihin on totuttu: aivan kuin olisin ajoittain ollut jossain Euroopan sykkeessä, yrittäjä Helena Opas kuvailee tunnelmia.

Tällä viikolla hankkeeseen osallistuu neljä yritystä. Forumissa ovensa avaavat videoviestintäratkaisuja tarjoava WebAitio, 3D-tulostuskahvila 3D-Crush Cafe sekä kuvataiteilija Marianne Aartoman samanniminen toiminimi. Lisäksi Yliopistonkatu 16:ssa toimii kodintekstiilejä myyvä Dantelli.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa