Julkaistu 12.05.2015 0          

Pop-up Turku sai Forumin kuhisemaan

Viime viikolla alkanut Pop-up Turku -tapahtuma sai Forumin kuhisemaan. Ensimmäisellä viikolla ovensa avanneet Smallstore ja Plantui ylittivät roimasti myyntitavoitteensa. Hanke toi asiakasvirtaa myös siihen osallistumattomille, Forumissa vakituisesti toimiville yrityksille.

Turun Nuorkauppakamarin hanketta vetävä Joonas Suominen on hyvillä mielin:

- Viime viikko oli hankkeen näkökulmasta huikea menestys. Vaikka starttasimme maltillisesti, vain kahden yrityksen voimin, jo tässä vaiheessa voidaan todeta, että konsepti toimii erinomaisesti. Palaute on ollut todella positiivista, ja katson, että alulle on jo pantu positiivista muutosta.

Ensimmäiset pop-up-yritykset Smallstore ja Plantui toimivat viime viikon Forumissa.

- Meille oli varsinkin tässä vaiheessa lottovoitto, että pääsimme mukaan. Saimme näkyvyyttä, uusia kontakteita ja paljon uutta asiakaskuntaa. Viikko oli myynnillisesti kannattava: teimme sen aikana melkein kuukauden tuloksen. Emme ehtineet varautua tällaiseen menekkiin, joten varasto myytiin miltei loppuun, Smallstoren yrittäjä Mari Pirilä summaa hienosti kulunutta viikkoaan.

- Koko pop-up-ajatus on loistava, ja se on tuonut hienosti elämää Forumiin, kehuu Plantuin toimitusjohtaja Kari Vuorinen.

- Viikkomme oli myynnin kannalta äärimmäisen hyvä: myimme varastomme loppuun. Lisäksi olemme palkanneet hiljattain kolme myyntihenkilöä. He saivat nyt hyvää harjoitusta ja pääsivät testaamaan omia taitojaan, mikä lisäsi heidän innostustaan. Kaikkiaan tämä on ollut loistava tilaisuus ja mahdollisuus.

Asiakkaita myös vakituisille yrittäjille

Hanke antoi reipasta lisäpotkua myös Forumin vakituisten yritysten toiminnalle. Pop-up-myymälät toivat kauppakeskukseen lisää asiakasvirtaa niin paljon, että lastenvaateliike Punainen Norsu moninkertaisti viikkomyyntinsä, vaikkei itse edes ollut projektissa mukana.

- Ennen Forumissa on ollut vilkkainta lähinnä silloin, kun ulkona on ollut kehno sää. Viime viikolla fiilis oli täysin toisenlainen: Forumia ei käytetty läpikulkupaikkana, vaan sinne tultiin viettämään aikaa. Uusia heräteostajia oli liikenteessä normaalia enemmän. Ilmapiiri oli jotain muuta kuin mihin on totuttu: aivan kuin olisin ajoittain ollut jossain Euroopan sykkeessä, yrittäjä Helena Opas kuvailee tunnelmia.

Tällä viikolla hankkeeseen osallistuu neljä yritystä. Forumissa ovensa avaavat videoviestintäratkaisuja tarjoava WebAitio, 3D-tulostuskahvila 3D-Crush Cafe sekä kuvataiteilija Marianne Aartoman samanniminen toiminimi. Lisäksi Yliopistonkatu 16:ssa toimii kodintekstiilejä myyvä Dantelli.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa