Julkaistu 18.05.2015 0          

Varsinais-Suomen kasvuyrityshanke ennakoi vahvoja kasvunäkymiä

Kasvuyrittäjäpalvelun tutkimusosio on valmistunut ja tulokset koottu yhteen. Kaikkiaan 328 pk-yritystä on saanut omasta yrityksestään analyysin. Kasvunäkymät ovat vahvat – seuraavalle 3 vuodelle odotetaan yli 620 miljoonnan euron kasvua.

Kasvuyrittäjäpalvelun käynnisti Varsinais-Suomen Yrittäjät yhteistyössä Turun Seudun Kehittämiskeskuksen kanssa tammikuussa 2015. Tavoitteena on saada Varsinais-Suomen alueelle merkittävä kasvuvaikutus seuraavan 3-5 vuoden aikana. Kasvuyrittäjäpalvelu on kattavuudeltaan suurin yksittäinen yritysten kasvun aktivointihanke Varsinais-Suomessa. Nyt käynnistyneeseen toiseen kasvuyrittäjäpalvelun kierrokseen osallistuu 340 kasvuhakuista pk-yritystä.

Kasvupotentiaali syntyy laajasti eri toimialoilta

Tutkimukseen vastanneet kasvuhakuiset yritykset edustivat kaikkia elinkeinoaloja. Kaikkien vastanneiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 1,4 mrd€, ja keskimääräinen kasvutavoite seuraavien kolmen vuoden aikana 12,8 prosenttia. Rahaksi muutettuna se tarkoittaa 620 miljoonaa euroa. Voimakkainta kasvua tavoitellaan palvelualoilla sekä teollisuudessa. Teollisuuteen on näillä näkymin syntymässä 600 uutta työpaikkaa ja palvelusektorille yli 500. Yhteensä työpaikkoja olisi tulossa 1600.

- Nyt on nähtävissä selkeää tarvetta suunnitelmallisuuden kasvattamiseen pk-yrityksissä. Yritysten tueksi onkin rakennettu asiantuntijaverkosto, joka kykenee tarjoamaan yrityksille täsmäapua kunkin yrityksen omista lähtökohdista, toteaa Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibom.

Kasvusta vain pieni osa tulee voimakasta kasvua hakevista yrityksistä. Tutkimuksen tulosten mukaan Varsinais-Suomen alueen kasvupotentiaalista 65 prosenttia syntyy maltillisempaa 10–30 prosentin kasvua tavoittelevista 170 yrityksestä.

- Kasvun yhtenä keskeisimpänä rajoitteena on nähtävissä osaavan henkilöstön saatavuus. Tämän tueksi tulemme tekemään laajapohjaista yhteistyötä alan oppilaitosten sekä suomalaisten ja kansainvälisten korkeakoulujen kanssa, kertoo johtaja Niko Kyynäräinen Turun Seudun Kehittämiskeskuksesta.

Entistä vahvempi asiantuntijaverkosto kasvuyritysten tukena

Kasvun asiantuntijoiden kattavaan verkostoon kuuluu 14 asiantuntijayritystä, jotka pystyvät monipuolisesti auttamaan pk-yrityksiä kehittymään. Asiantuntijat toimivat koordinoidusti rakentaen yritysten yksilöllisiin tarpeisiin kehityshankkeita, jotka on vaiheistettu ja aikataulutettu ja muodostavat toisiaan täydentävän ehjän kokonaisuuden.

Kasvuyrittäjäpalvelu on konseptiltaan poikkeava verrattuna muihin kasvuyrityksiin kohdistettuihin toimenpiteisiin, koska se kattaa kaikkien toimialojen yritykset. Yrityksillä ei tarvitse olla kasvuhistoriaa tai kovaa kasvutavoitetta. Aiemmilla toimintamalleilla näin laajaa kasvuhakuisten yritysten ryhmää ei ole voitu palvella. Lisäksi suuri osa palvelun kautta syntyvistä kehityshankkeista tullaan tekemään täysin yksityisellä rahoituksella.

Kasvuyrittäjäpalvelun käytännön toteutuksesta vastaa Konsulttiyhtymä AIKA, joka toteutti myös ensimmäisen Kasvuyrittäjäpalvelun 2013 - 2014.

- Edellisellä kierroksella Kasvuyrittäjäpalvelun konsepti todettiin toimivaksi. Nyt asiantuntijayrityksiä, osaamista ja resursseja on vielä enemmän. Tavoitteena on saada syntymään yli kolminkertainen määrä yrityskohtaisia kehityshankkeita, partner Antti Lehtimäki sanoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa