Julkaistu 09.07.2015 2          
Microsoft sulkee Salon toiminnot

Microsoftin irtisanomisiin vastataan heti

Microsoft ilmoitti eilen suunnitelmistaan lopettaa toimintonsa Salossa. Yhtiö vähentää jopa 2300 työntekijää eli kaksi kolmesta puhelintoimintojensa työntekijästä Suomessa. Jäljelle jäävät toiminnot on tarkkoitus siirtää Tampereelle ja Espooseen.

Irtisanomisiin vastataan heti. Varsinais-Suomen ELY-keskus on työstänyt ennakoivasti työvoimapoliittisia toimenpiteitä ja pk-yritysten kehittämistä sisältävää varautumissuunnitelmaa yhdessä TE-toimiston, Salon kaupungin ja Yrityssalo Oy:n kanssa.

- Jos Microsoftin suunnitelmat toteutuvat, Salossa päättyy yksi maamme menestyksekkäimmistä teollisuustarinoista. Olimme vastaavantyyppisessä tilanteessa vain kolme vuotta sitten, kun Nokia Oyj ilmoitti sulkevansa tuotantoyksikkönsä. Tällä uudella iskulla on valtava vaikutus koko yhteisöllemme, joka on elänyt mukana tässä teollisessa tarinassa. Erityisesti tämä on inhimillinen tragedia jokaiselle työpaikkansa menettävälle ja heidän läheisilleen, pahoittelee kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

Alueellinen yhteistyöryhmä, jossa on edustus Microsoftilta, Salon kaupungista, Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta ja TE-toimistosta, valmistelee toimia korvaavalle yritystoiminnalle ja aloittaa muutosturva- ja muut työvoimapoliittiset toimenpiteet. Yhteistyöryhmä sopii muutosturvan toimintamallin käynnistämisestä yrityksen kanssa mahdollisimman pian. Samalla selvitetään yrityksen kanssa työntekijöiden uudelleen sijoittamismahdolliset ja erityisosaamiset yhteisen työllistymisstrategian aikaansaamiseksi.

- Kuten kolme vuotta sitten, katsomme nytkin, että tarvitsemme tukea laajalta rintamalta, jotta jokainen yksittäinen työntekijä sekä koko kaupunki selviää tästä mahdollisimman pienin vaurioin. Meillä on olemassa valmis ja jo kertaalleen testattu toimintamalli, jota olemme jatkuvasti kehittäneet niin toimintaympäristöämme kuin muiden toimijoiden vastaavissa tilanteissa tehtyjä toimenpiteitä analysoimalla. Tätä mallia lähdemme nyt soveltamaan tähän uuteen tilanteeseen, jatkaa kaupunginjohtaja Rantakokko.

Mallissa on kolme pääpolkua: ensinnäkin koulutus ja työllistyminen tätä kautta, toiseksi yrittäjyys ja kolmanneksi uudelleen työllistyminen suoraan. Erityinen huomio tullaan kiinnittämään työttömäksi jäävien tiimien huippuosaamisen tunnistamiseen ja tämän osaamisen markkinointiin erilaisten verkostojen kautta. Yksittäisten osaajien lisäksi Salossa tulee todennäköisesti tarjolle kokonaisia kehitystiimejä, jotka ovat loistava mahdollisuus uudelle yritystoiminnalle.

Toimenpiteiden toteuttamiseksi on jo eilisen illan aikana oltu yhteydessä työ- ja elinkeinoministeriöön sekä Varsinais-Suomen TE-toimistoon ja ELY-keskukseen. Valtio on jo ilmoittanut varautuvansa toimenpiteisiin Salossa lisäbudjetissa syksyllä 2015. Salon kaupunki pitää välttämättömänä, että äkillisen rakennemuutoksen statuksen voimassaoloa jatketaan vähintään kolme vuotta.


Kommentit

Ulf 09.07.2015 klo 10:07

Älkää nyt yrittäjät jakako turhaa propagandaa, suomessa ei kannata tehdä mitään. Te yrittäjät voisitte joskus pistää vastaan, kun jatkuvasti tehdään huonoja työehtosopimuksia. Minä olisin todennäköisesti paras puheenjohtaja suomen yrittäjissä, kun nyt tarvitaan sellainen mies joka uskaltaa sanoa ääneen.

Mitä väliä sillä on että ELY-keskuksiin annetaan lisää rahaa, ja verot nostetaan että saadaan kustannukset maksettua? Työvoimakustannukset ja yrityksien kyykyttäminen on isoin ongelma. Kyllä suomessa töitä löytyy jos laiska suomalainen työtä haluaa. Ensiksi ne 2300 jää lomalle kunnes ansiosidonnainen loppuu, sen jälkeen alkaa köyhyys. Ei kenelläkään ole varaa palkata entisiä nokialaisia kun heille on maksettu 50% liian korkeat palkat.

Suomi tarvitsee muutosta, ja ne ketkä nyt päättävät eivät siihen kykene. Jos Sipilä olisi siihen oikea mies, niin ei eduskunnassa olisi lomaa tällä hetkellä. Ja suomen yrittäjien johto täytyisi vaihtaa. Teidän kuuluisi tehdä töitä yrittäjien eduksi, mutta te katsotte vain muutaman rikkaan vanhan yrittäjän eduksi. Ei ne vanhat yrityksen suomeen työpaikkoja tuo. Tarvitaan uusia yrittäjiä. Te vanhat olette historiaa, me nuoret tämän maan tulevaisuus, jos me jäämme tänne.


otonpoika 09.07.2015 klo 12:07

Kun työ loppuu pitää hommata uusi , ei se sen monimutkaisempaa ole.

Suunnitelmataloudessa kaikki järjestetään valtion puolesta , se näyttää olevan tunkeutunut jo liian paljon Suomeenkin koska mitä enempi suunnitelmataloutta sitä vähempi leipää ja vapaata liikkumista.

Luulisi lähihistoriasta muistettavan entinen Neuvostoliitto ja nykyajasta Pohjois-Korea.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa