Julkaistu 24.07.2015 0          

Identio voitti Ship Startup Festivalin

Idention Kimmo Santamaa, Sami Suo-Heikki, Joonas Korgan ja Aleksi Hietanen iloitsevat 5000 euron palkinnosta.

Boost Turun kiihdytysohjelman Startup Journeyn tiimi Identio, voitti Ship Startup Festivalin Kotkassa. Identio on lukivaikeuden eli dyslexian tunnistamissovellus koululaisille. Idention takana ovat Kimmo Santamaa, Sami Suo-Heikki, Joonas Korgan ja Aleksi Hietanen.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Ship Startup Festival -tapahtuman avasi yhdysvaltojen suurlähettiläs Bruce Oreck. Voittajan valinneessa tuomaristossa oli mm. sijoittaja Will Cadwel. Idention voittopalkkio oli 5000 euroa.

Ideontion tarina lähti liikkeelle Capstone Innovation -nimisestä kurssista Turun ammattikorkeakoulussa, jossa piti kehittää pikatesti lukivaikeuksien tunnistamiseen.

- Tämän projektin ohella huomasimme, että lukivaikeuden seulonta on jäänyt pahasti nykypäivästä jälkeen. Kerta toisensa jälkeen saimme kuulla, että meidän tyylinen sovellus olisi täydellinen ja erittäin kaivattu – näin Identio syntyi, kertovat Idention perustaneet neljä opiskelijaa, joilla on palava halu tehdä maailmasta parempi paikka. Luontaisina insinööreinä he päättivät ratkoa ongelmat käyttämällä nykyaikaista teknologiaa hyväkseen.

Yhdellä perustajista on lukivaikeus ja hän oli niin onnekas, että se huomattiin hyvissä ajoin. Valitettavasti suurella osalla ihmisistä näin ei käy. Suomessa on arviolta 400 000 henkilöä, jotka kärsivät lukivaikeudesta; vain 20 000 heistä on diagnosoitu. Identio haluaa, että kukaan ei kärsisi lukivaikeudesta, vaan haluaa auttaa kaikkia ihmisiä oppimaan juuri omalla ainutlaatuisella tavallaan.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tammirauman Hunajatila

Tammirauman Hunajatila

Hunajanmyynti, Mehiläistenhoito

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kukkakauppa Fridhem

Humalistonkatu 8, Turku

www.kukkakauppafridhem.fi

Kaikki viherpalvelut kokouksiin sekä juhliin. Kukat, pöytäasetelmat, viherkasvivuokraus sekä myös palkintokukat. Viherkasvit vuokrattuna eri pituisiin jaksoihin, sisältäen viherkasvien hoidon, kuljetuspalvelut. Kukkakauppa Fridhem 110 v. kokemuksella.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa