Julkaistu 10.11.2015 0          

Selvitys: Yrittäjäyhteisöjen tukeminen saattaisi vahvistaa korkeakouluopiskelijoiden yrittäjyysaikeita

Yrittäjäyhteisöihin ja -verkostoihin osallistuminen on yhteydessä korkeakouluopiskelijoiden yrittäjyysaikomuksiin. Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien julkaisemasta ja Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen toteuttamasta selvityksestä.

- Suomi tarvitsee korkealle osaamiselle ja tutkimukselle rakentavia yrittäjiä, joilla on eväitä pärjätä kansainvälisessä kilpailussa, järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä sanoo.

Opiskelijoiden yrittäjyysaikomukset vaihtelevat paljon koulutusaloittain sekä korkeakouluittain. Eroja vaikuttaisivat ainakin osin selittävän korkeakouluissa toimivat yrittäjäverkostot. Niitä on jo 15 suomalaiskorkeakoulussa. Viisi prosenttia opiskelijoista on ollut aktiivisesti mukana yrittäjäverkostoissa. Jos mukaan lasketaan myös toimintaan osallistumista harkitsevat opiskelijat, ovat verkostot tavoittaneet joka viidennen. Kaikkiaan 21 prosenttia korkeakouluopiskelijoista on kiinnostunut yrittäjyydestä uravaihtoehtona.

Tiedot käyvät ilmi Opiskelijasta yrittäjäksi — opiskelijayrittäjyys suomalaisissa korkeakouluissa lukuvuonna 2014—2015 -selvityksestä. Selvitys julkistettiin kesällä, mutta yrittäjäverkostot nousevat esiin kasvuyritystapahtuma Slushin aattona.

- Yrittäjyydestä ja startup-kulttuurista on tullut nopeasti osa korkeakoulukampusten arkea. Mutta edelleen noin puolet opiskelijoista ei tiedä verkostoista, Mikkilä sanoo.

Erityisesti teekkarit ja kauppatieteilijät aktiivisia yrittäjäverkostoissa

Verkostojen toiminnassa on suuria eroja koulutusalojen ja korkeakoulujen välillä. Useimmin verkostoihin osallistutaan ja niistä ollaan kiinnostuneita korkeakouluissa, jotka ovat erikoistuneet teknillisiin ja kauppatieteellisiin aloihin. Yrittäjäverkostot kiinnostavat eniten Svenska Handelshögskolanissa Helsingissä, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa, Åbo Akademissa Turussa, Aalto-yliopistossa Helsingissä ja Espoossa sekä Vaasan yliopistossa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa.

- Korkeakoulu saattaisi vahvistaa opiskelijoidensa yrittäjyysaikomuksia parantamalla yrittäjäverkostojensa toimintaa. Pienetkin panostukset opiskelijalähtöiseen yrittäjyyteen voivat poikia merkittäviä tuloksia, Mikkilä huomauttaa.

Opiskelijat myös Slush-tapahtuman taustalla

Kasvuyritystapahtuma Slush järjestetään jälleen tällä viikolla Helsingissä. Yhdeksi alansa suurimmista tapahtumista Euroopassa nousseen tapahtuman taustalla merkittävässä roolissa ovat olleet erityisesti Aalto-yliopiston opiskelijat ja yrittäjäyhteisö.

- Slush marssittaa esiin uuden yrittäjäpolven, joka on aiempaa koulutetumpi, kansainvälisempi ja kasvuhaluisempi, Mikkilä iloitsee.

Suomen Yrittäjät on Slushin yhteistyökumppani. Opiskelijayrittäjyyttä järjestö tukee opiskelijajäsenyytensä sekä Nuorten Yrittäjien toimintansa kautta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa