Julkaistu 04.02.2016 1          
Buustia liiketoimintaan

Prospera Management auttaa solmukohdissa

Rennoissa mökkioloissa Kutulahdessa saavutetaan usein hyviä tuloksia, Sami Rounas sanoo.

Pk-yrittäjän voi usein olla vaikea päästä eteenpäin jossakin liiketoimintansa kasvupisteessä. Puuttuva pala kuntoon ja kasvumahdollisuus on vain pienen ponnistuksen päässä.

Ideaa pitäisi jalostaa, tuotteen haluttavuutta lisätä, asiakashankintaa tehostaa tai palvelun tuotantoa helpottaa. Ajasta voi olla pulaa ja osaamisestakin – aika usein kyse on kuitenkin myös siitä, että ei oikein nähdä mahdollisuuksia tai mistä pitäisi aloittaa.

Yritys voi silloin hetkellisesti tarvita pientä buustia ulkopuolelta, sanoo yritysvalmentaja Sami Rounas Prospera Management Oy:sta.

- Koko homma voi lähteä vaikka siitä, että asiakas haluaa myynnin kasvua. Huomataan, ettei osata kunnolla kertoa, mitä yritys tekee. Silloin tarvitaan palvelun ydinprosessin tarjoamien hyötyjen avaamista helposti ymmärrettävään ja haluttavaan muotoon.

- Kehittämällä uusia ideoita ja ansaintamalleja luodaan yritykselle uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Samalla yritys ja sen palvelu voidaan luoda kiinnostavammaksi, Rounas toteaa.

Tavoitteiden kirkastamisen on parjattu olevan tärkeä lähtökohta menestykselle, mutta se ei vielä yksin riitä.

- Aikaisemmin keskinkertainenkin pärjäsi. Tämän päivän kilpailutilanteessa varsinkin yrityksen avainhenkilöiden täytyy olla huippusuorittajia, Sami Rounas sanoo.

- Koulutus yleisesti ei valmenna menestymään, vaan perustehtävien suorittamiseen. Siksi yritysvalmennusten kysyntä on kasvamaan päin. Näitä palveluita vaan ei oikein vielä ymmärretä, eikä siksi osata kysyä.

Tiivis yhteistyöverkosto

Prospera Management Oy toimii verkostomaisesti muutaman pienen valmennusyrityksen kanssa. Prosperan rooli on asiakkaan kehittämistarpeen ymmärtäminen ja avaaminen asiakkaallekin usein epäselvässä tilanteessa, ratkaisuvaihtoehtojen selvittäminen ja esittäminen asiakkaalle sekä toteutuksen suunnittelu ja toteutus yhteistyössä muiden toteuttajien kanssa

- Palvelut räätälöidään tapauskohtaisesti hyödyntäen tietysti valmiita palasia ja aiemmin testattuja konsepteja. Tarjoan koko verkoston palveluja: pienen yrityksen yrittäjä voi tarvita sparraajaa ja samalla joku toinen meistä voi kouluttaa henkilökuntaa, kun kolmannelle vielä ulkoistetaan käytännön tekemistä.

- Olennaista on, että palvelumme ovat pientenkin yritysten saavutettavissa. Monet palvelut ovat edullisia, kun kehittäminen toteutetaan kokonaisuutena ja toteutukset suunnitellaan tehokkaiksi.

Yhteistyökumppaneineen Sami Rounas pystyy toteuttamaan hyvin monipuolisia valmennuksia ja koulutuksia.

- Juuri nyt olemme tehneet sellaisiakin palvelukokonaisuuksia, joissa olemme laajentaneet yrityksen tarjontaa, luoneet uusia työpaikkoja, helpottaneet asiakashankintaa ja parantaneet viihtyvyyttä työpaikalla sujuvoittamalla työn tekemistä sopivilla menetelmillä.

- Toisinaan on mahdollista yhdistää yrityksen virkistystoiminta, henkilöstön osaamisen kehittäminen, liiketoiminnallinen uudistaminen ja markkinointitoimintojen valmistelu yhdeksi sujuvaksi kokonaisuudeksi niin, että kehittämis- ja oppimisprosessi toteutetaan mukavalla tavalla.

Prospera Management Oy tekee yrityksille myös leppoisia leirivalmennuksia omalla kokousmökillään. Vaikka yrityksellä on koulutustila myös Turun keskustan tuntumassa, Sami Rounas vie mielellään intensiivisempää valmennusta tarvitsevat ryhmät - kuten yritysten avainhenkilöt tai myyntitiimit - Kutulahteen Satavan saarelle.

- Tämä on hyvä ympäristö. Asioita tehdään porukalla ilman maskeja – ollaanhan mökillä. Täällä on hyvä tehdä myös erilaisia toiminnallisia valmennuksia ja saadaan paljon konkreettista ja näkyvää aikaiseksi. Tekemisen esteet poistuvat viimeistään toisena päivänä, Sami Rounas vakuuttaa.

Lisää koulutusasiaa ensi viikolla ilmestyvässä Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehdessä.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ylläpito 09.04.2019 klo 13:04

Kommentti poistettu ylläpidon toimesta.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa