Julkaistu 01.04.2016 0          

Herkkukasari tuo kokin kotiin tai työpaikalle

Herkkukasarin ideana on tuoda kokki asiakkaan luokse. Kuva: Ulla Jämä.

Vuosi sitten perustettu turkulainen Herkkukasari tarjoaa yksityiskokkipalvelua esimerkiksi juhliin ja yritystilaisuuksiin sekä kotiruokapalvelua esimerkiksi vanhuksille. Yrityksen ensimmäinen vuosi on sujunut hyvin ja erityisesti yksityiskokkipalvelun suosio on yllättänyt yrittäjät keittiömestari Pasi Jämän ja hovimestari Merle Lipposen iloisesti.

- Tällä hetkellä noin 90 prosenttia liikevaihdosta tulee yksityiskokkipalvelusta. Se on ohjelmanumero, josta asiakkaat nauttivat. Illallisten lisäksi järjestämme myös esimerkiksi viininmaistajaisia, Lipponen sanoo.

- Firmat ovat olleet yllättävän kiinnostuneita kokkikouluista. Ne voivat osallistua, jotka haluavat ja kaikki pääsevät kuitenkin syömään, Jämä nauraa.

Suurin osa asiakkaista on Turussa ja ympäryskunnissa, mutta ovatpa yrittäjät käyneet kokkaamassa Juupajoella asti yhden yrityksen johtoryhmälle.

Lipponen ja Jämä kuitenkin toivoisivat, että myös kotiruokapalvelun suosio kasvaisi.

- On ollut yllättävää, että kotiruokapalvelulle ei ollut enempää kysyntää, vaikka viime aikoina on keskusteltu paljon vanhusten hoidosta, ravitsemuksesta ja kotiruokapalvelujen ruuan tasosta, Jämä toteaa.

- Ehkä kyse on sukupolvikysymyksestä: monelle voi olla vaikeaa ottaa apua vastaan. Raha vaikuttaa myös. Omaan hyvinvointiin ei välttämättä raaskita panostaa.

Herkkukasarin ajatuksena on, että ruuaksi valmistetaan sitä, mitä vanhus itse haluaa hänen valitsemistaan raaka-aineista. Myös ruokaostokset voidaan hoitaa asiakkaan puolesta. Kyse ei kuitenkaan ole vain ruokapalvelusta vaan myös sosiaalisesta tapahtumasta, sillä Herkkukasari valmistaa ruuat asiakkaan kotona.

- Kolmessa tunnissa ehtii valmistaa jo aika paljon ruokaa ja vaihtaa kuulumisia, Jämä sanoo.

On ollut yllättävää, että kotiruokapalvelulle ei ollut enempää kysyntää, vaikka viime aikoina on keskusteltu paljon vanhusten hoidosta, ravitsemuksesta ja kotiruokapalvelujen ruuan tasosta, Pasi Jämä toteaa. Kuva: Ulla Jämä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa