Julkaistu 20.04.2016 0          

Meyer Turku investoi 17 miljoonaa euroa Piikkiön hyttitehtaaseen

Meyer Turku investoi 17 miljoonaa euroa kokonaan omistamaansa Piikkiön hyttitehtaaseen. Investointi sisältää uuden kokoonpanotehtaan, jossa on täysin automatisoitu kokoonpanolinja. Vanha osavalmistushalli kunnostetaan ja laajennetaan valmiiden hyttimoduuleiden varastoksi. Uudistuksen yhteydessä Piikkiö Worksin toimistotilat siirretään Piikkiön keskustaan valmiisiin tiloihin.

- Tämä on hyttitehtaan historian suurin investointi. Meidän täytyy lähes tuplata tuotantomme vuoteen 2018 mennessä, näiden investointien avulla pystymme siirtymään yhä teollisempaan LEAN-tuotantoon. Uudistukset ovat paras tapa turvata työpaikat Piikkiössä pitkällä aikavälillä, Piikkiö Worksin toimitusjohtaja Ari Kumpulainen sanoo.

Piikkio Worksilla on hieno menneisyys – maailman ensimmäiset esivalmistetut hytit rakennettiin Piikkiössä 34 vuotta sitten. Nykyaikaisten jopa 5000 hytin risteilyalusten rakentaminen ei olisi mahdollista ilman teollisesti esivalmistettuja hyttejä. Teollisen sarjatuotannon ansiosta tuotteiden laatu on tasainen ja hyvä, ja kustannukset alhaiset. Esivalmistetut hytit myös nopeuttavat Meyer Turun laivanrakennusta, nyt pystytään rakentamaan selvästi isompia aluksia lyhyessä ajassa.

- Haluamme rakentaa Piikkiön hyttitehtaan hienon menneisyyden päälle. 140 000 onnistuneesti toimitetun hytin jälkeen on aika ottaa askeleita eteenpäin kohti suurempia tuotantomääriä ja entistä teollisempaa laatua. Piikkiön tilat kaipasivat kipeästi uudistuksia ja jopa korjauksia. Tämä on meille samalla myös mahdollisuus suunnitella ja luoda tulevaisuutta. Tiimimme tekee Piikkiössä lujasti töitä, jotta isoista investoinneista saadaan täydet hyödyt, ja jotta voimme luoda uudet standardit kehittyneelle hytinrakennukselle maailmanlaajuisesti, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer lisää.

Osana kehitystä Piikkio Works tekee läheisesti yhteistyötä Saksan Papenburgin EmsPreCabin kanssa tuotteiden, tuotannon ja toimitusketjun optimoinnissa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa