Julkaistu 12.05.2016 0          

Lähes 200 yritystä Navigate-messuille Turkuun

Meriteollisuuden ja merilogistiikan kansainvälinen messutapahtuma Navigate järjestetään 18.-19.5. Turun Messukeskuksessa. Turun Messukeskus kerää kerralla koolle alan ajankohtaiset teemat ja toimijat.

Navigate-messuilla on mukana lähes 200 tärkeää alan yritystä näytteilleasettajina kahdessa messuhallissa. Esiintyjien joukossa on mm. Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer. Tapahtumassa on mukana Suomen lisäksi yrityksiä ja osallistujia mm. Liettuasta, Saksasta, Puolasta, Tanskasta ja Espanjasta.

Samaan aikaan Turun Logomossa järjestetään toinenkin aiheeseen liittyvä tapahtuma EMD eli Euroopan meripäivä.

Navigate-messuilla pinnalle nousee messujen yhteydessä mm. meriliikenteen automatisaatio Itämeren alueella eli ns. miehittämättömät alukset. Aiheesta tullaan kuulemaan puheenvuoroja sekä puolesta että vastaan. Lisäksi teemasta saadaan lainopillisia näkemyksiä 18.5. olevassa merenkulkuun erikoistuneen Lexia Asianajotoimisto Oy:n seminaarissa.

Meriteollisuuden ja logistiikan teemoihin liittyen messukeskuksessa järjestetään kutsutuille yrityksille mm. Meyer Turku Oy:n Alihankintapäivä 19.5. Messuilla kuullaan myös seminaari radikaalista kilpailukyvyn ja tuotantotehokkuuden parantamisesta. Seminaarin avaa Jan Meyer ja aiheena on mm. materiaalihankinnan uudet innovaatiot, Tapani Tilus Konegranes Oy.

Aiheisiin kuuluu myös arktinen merenkulku, jossa Suomi on maailman kärkeä. Tilaisuudessa kuullaan myös Venäjän markkinoiden mahdollisuudesta.

Vaihtoehtoisista energiaratkaisuista meriteollisuudessa järjestetään myös oma seminaarinsa, johon osallistuvat DNV GL AS, Meriaura, FinnFerries, Langh Tech Oy Ab ja Wärtsilä.

Messuilla on vahvasti mukana myös mm. Puola, joka esittelee messuilla omaa meriteollisuuden osaamistaan. Messuilla haetaankin uusia yhteistyömahdollisuuksia Puolan ja Suomen välillä omalla seminaarilla. Samoin tekee myös Tanska.

Turun yliopisto järjestää messuilla useita puheenvuoroja Tiedekahvilassa. Esittelyssä ovat mm. useat kiinnostavat hankkeet, jotka ovat parhaillaan käynnissä. Yliopiston Tiedekahvilassa kuullaan yli kymmenen kiinnostavaa puheenvuoroa.

Turun Liikennepäivä on 19.5. ja siellä keskustellaan mm. tavaraliikenteen markkinaehtoisista muutoksista. Aiheena ovat myös ajankohtainen superrekkojen kustannustehokkuus, maanteiden kestävyys ja alan kilpailu.

Liikennepäivässä puhutaan myös kiskoliikenteen muutoksista. Mitä kilpailu rautatieliikenteessä tarkoittaa? Turun Liikennepäivän päättää professori Lauri Ojalan vetämä paneeli, jonka aiheena on kuljetusten markkinaehtoisten muutosten vaikutus Suomen logistiseen kilpailukykyyn. Päivän aikana kuullaan puheenvuorot mm. VR-Yhtymältä, Fenniarail Oy:ltä, Trafilta, Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, UPM Oyj:ltä ja SKAL ry:ltä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 19.04.2021


04-liite/2021Liite
to 19.04.2021


Seuraa meitä somessa