Julkaistu 26.09.2016 0          

Bastun haastekilpailussa haetaan uutta kiertotalouteen

Bastu-haastekilpailussa haetaan uusia ratkaisuja ja konsepteja kiertotalouteen. Kilpailu lanseerataan Bastu-verkoston työpajassa Forum Marinumissa 27.9. kello 15.00 alkaen. Työpajassa arvioidaan tv:stä tutun Leijonan luola -konseptin mukaisesti asumiseen, rakennuttamiseen ja tilojen käyttöön liittyviä uudenlaisia liiketoiminta- ja toteuttamismalleja.

Bastu on yrittäjälähtöinen verkosto, joka edistää kestävää yritystoimintaa. Kiertotalous ja fiksut ratkaisut talouden kuudennessa aallossa ovat Bastun keskiössä. Avoimessa verkostossa on mukana Turun seudun ja Varsinais-Suomen yrittäjiä, julkisten organisaatioiden edustajia sekä rahoittajia. Verkosto kokoontuu noin kerran kuukaudessa keskustelemaan ja ideoimaan uusia ratkaisuja sekä yhteistyömuotoja eri teemojen ympärillä.

Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koordinoima Bastu avaa 27.9. valtakunnallisen haastekilpailun, jossa haetaan kuudennen aallon talouden tuotteiden ja palveluiden sekä niiden yhdistelmien kehittymistä tukevia ratkaisuja. Kilpailun tavoitteena on edistää talouden ja hyvinvoinnin kasvua, joka ei perustu luonnonvarojen liikakäyttöön. Kilpailun voittajalle on luvassa 15 000 euroa idean kehittämiseen.

‒ Tulevaisuuden markkinoilla voittajia ovat älykkäät ratkaisut, joissa on otettu huomioon raaka-aineiden niukkuus ja ympäristönäkökohdat. Ehdotuksia vertaillessamme arvostamme rohkeita uusia avauksia, joissa yhdistetään eri sektoreiden osaamista. Arvostamme erityisesti ehdotuksia, joissa vahvistetaan Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kärkialojen osaamisen uudistumista tuomalla verkostoon uusia kilpailukykyä lisääviä elementtejä, kertoo Bastun koordinaattori Keijo Koskinen Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

02/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.02.2021


Seuraa meitä somessa