Julkaistu 17.10.2016 0          

Bastu-haastekilpailun voittajalla 15000 euroa resurssiniukkuuden ratkaisuun

Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koordinoiman Bastu-verkoston valtakunnallinen haastekilpailu etsii uusia resurssiniukkuuteen perustuvia ratkaisuja. Tavoitteena on uudistaa Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kärkialoja.

Bastu-haastekilpailussa haetaan uusia ratkaisuja edistämään talouden ja hyvinvoinnin kasvua, joka ei perustu luonnonvarojen liikakäyttöön. Ideat voivat liittyä sekä tuotteisiin että palveluihin tai niiden yhdistelmiin. Valtakunnallisen haastekilpailun tavoitteena on erityisesti uudistaa Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kärkialoja.

‒ Toivomme saavamme toimialat ylittäviä ehdotuksia, joilla on markkinapotentiaalia. Arvostamme ideoita, joilla on mahdollisimman neutraali ympäristövaikutus, sekä skaalautuvia konsepteja, jotka voidaan viedä isoille markkinoille nopeastikin, kertoo Bastun koordinaattori Keijo Koskinen Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta.

Kilpailuideoita voi jättää 30.11.2016 asti. Ehdotuksia voivat tehdä yksittäiset henkilöt opiskelijoista kuluttajiin sekä organisaatiot yrityksistä julkisiin toimijoihin. Ehdotukset tehdään liiketoimintasuunnitelman muodossa. Bastun ideakuulutukseen voi tutustua osoitteessa www.utu.fi/bastu.

‒ Koska haluamme saada uusia näkökulmia ja ideoita, toivomme että idean takana olevassa tiimissä on vähintään kaksi eri toimialaa edustavaa toimijaa. Startuppien ja pidempään toimineiden yritysten ehdotuksia tarkastellaan eri kriteerein.

Kilpailun paras idea palkitaan 15 000 euron rahapalkinnolla. Lisäksi kisan viidelle parhaalle idealle on luvassa tukea Bastu-verkoston asiantuntijoilta ja yhteistyökumppaneilta idean eteenpäin viemiseen.

Kilpailun järjestävä Bastu on Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koordinoima yrittäjälähtöinen verkosto, jonka tavoitteena on luoda kiertotalouden mahdollisuuksista uutta liiketoimintaa erityisesti Turun seudulle ja Varsinais-Suomeen. Avoimessa verkostossa on mukana alueen yrittäjiä, julkisten organisaatioiden edustajia sekä rahoittajia. Turun kaupunki ja Sitra rahoittavat Bastu-verkoston toimintaa, joka on osa Sitran ja kaupungin kolmivuotista yhteistyötä kiertotalouden edistämiseksi alueella.

Bastun toimintafilosofia perustuu näkemyksiin talouden kuudennesta aallosta, joka nojaa teknologian ja resurssien älykkääseen käyttöön, sekä kiertotalouteen, jossa materiaalit ja arvo kiertävät ja tuotteille luodaan lisäarvoa esimerkiksi palveluilla.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa