Julkaistu 29.09.2016 1          

Hyvinvointi loves digi Rasekossa

Rasekossa ymmärretään opiskelijoiden hyvinvointiin panostamisen merkitys. Ryhmäytyminen, hyvät vuorovaikutussuhteet, mahdollisuus vaikuttaa, opiskelua tukevat palvelut ja tarkoituksenmukaiset oppimisympäristöt sekä opiskelijan oma henkinen ja fyysinen terveydentila vaikuttavat kaikki opiskelukykyyn. Viikolla 40 toteutettavalla valtakunnallisella Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikolla aktivoidaan Rasekon opiskelijat pohtimaan omaa hyvinvointiaan sekä työ- ja toimintakykyään.

Hyvinvointivirtaa-viikon aikana toteutettavilla tapahtumilla pyritään siihen, että opiskelija oivaltaisi millaisin - usein pienin ja vaivattomin - keinoin omaa terveyttä ja hyvinvointia voi edistää. Teemoina esillä ovat mm. hyvä ravitsemus, toimivat vuorovaikutussuhteet sekä riittävä levon ja liikunnan suhde. Hyvinvointiviikko on valtakunnallinen ja teemapäiviä toteutetaan yhteensä lähes sadassa oppilaitoksessa. Rasekon tempaukset toteutetaan Raision Eeronkujan ja Purokadun toimipisteissä. Lisäksi maanantaina 3.10.2016 klo 10 – 18 Raision kirjaston pihalla vierailee Matka hyvään kuntoon –kiertueen hyvinvointirekka, josta kuka tahansa työikäinen voi varata ajan oman kuntoindeksinsä testaamiseen.

Hyvinvointi loves digi

Hyvinvointivirtaa-viikon yhteydessä Rasekossa vietetään myös digi-viikkoa, jonka aikana opetuksessa ja oppimisessa painotetaan normaaliakin enemmän digitaalisten medioiden, kanavien ja sosiaalisten yhteisöjen hyödyntämistä. Viime syksynä uusiutuneissa ammatillisen peruskoulutuksen opetussuunnitelmissa digitaalisten taitojen merkitys korostuu. Niinpä myös Rasekossa on alettu yhä enemmän hyödyntää esimerkiksi kuvia, videoita ja pelejä opetuksessa.

– Teknologian käyttö ei kuitenkaan ole itseisarvo vaan perustana on pedagoginen tarkoituksenmukaisuus, sanoo Rasekon kehittämispäällikkö Olli Vuorinen.

– Viikon aikana henkilökunnalle ja opiskelijoille järjestetään erilaisia tietoiskuja digitaalisuuden saralta ja datanomiopiskelijamme pitävät myös kaikille avoimen Näppärästi netissä –opastuksen Raision kirjastossa tiistaina 4.10.2016 klo 12 – 14.30. Silloin kuka tahansa voi tulla hakemaan neuvoja vaikkapa sähköpostin tai verkkopalveluiden käyttämiseen.


Kommentit

Vuorovaikuttaja 17.05.2019 klo 14:05

Laittaa väkisinkin miettimään, olisiko asiat muualla paremmin..


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mk-Kassamasiina Oy

Mk-Kassamasiina Oy

Kassajärjestelmiä

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa