Julkaistu 22.11.2016 0          

Tulevaisuuden digitaalista varaosalogistiikkaa Turussa

Bastun työpajassa asiaa esittelivät Veli-Matti Jalonen Oili Jalonen Oy:stä, Tomi Kalpio 3DTech Oy:stä ja Teijo Pöyhönen WebAitio Oy:stä.

Turun seudulla toimivat Oili Jalonen Oy, 3DTech Oy ja WebAitio Oy ovat yhdistäneet voimansa ja rakentavat yhdessä varaosapalvelun älykästä tulevaisuutta. Oili Jalonen Oy on jo jonkin aikaa tarjonnut Viherosakonseptillaan kuluttajille mahdollisuuden käyttää korjauksessa ympäristöystävällisiä tarkastettuja, kierrätettyjä varaosia. 3DTech´in konseptin kanssa tehtävä tuotekehitysyhteistyö puolestaan tuo kokonaan uuden ulottuvuuden tulevaisuuden varaosaliiketoimintaan.

- Haemme yhdessä ratkaisua siihen, että tulevaisuuden resurssiniukassa maailmassa kuluttajat ja autokorjaamot voivat ostaa korjattavaan ajoneuvoon entistä useammin joko ympäristöystävällisen käytetyn ja huolletun varaosan tai jos sellaista ei löydy, voimme tulostaa tarvittavan varaosan jopa alkuperäistä parempana, personoituna tai kokoonpanon yhtenä toiminnallisena osana. Myös metallien 3D-tulostus on kovaa vauhtia tulossa ja aiomme seurata tilannetta tarkkaan, sanovat Oili Jalonen Oy:n Veli-Matti Jalonen ja

3DTech´in Tomi Kalpio.

Vielä toistaiseksi ei ole saatavilla 3D-tulostettuja varaosia ja varsinkin ajoneuvoissa niiden kestävyydelle ja luotettavuudelle asetetaan luonnollisesti erityisvaatimuksia.

Oman panoksen kolmen yrityksen yhteistyöhön tuo WebAitio Oy, jonka voolerCHAT -palvelulla asiakas voi olla suoraan yhteydessä varaosamyyjään ja välittää älypuhelimellaan livekuvaa varaosasta, jota tarvitsee.

Yrityksiä yhdistää myös yhteistyö Bastu-verkostossa, joka on Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koordinoima yrittäjälähtöinen verkosto. Sen tavoitteena on luoda kiertotalouden

mahdollisuuksista uutta liiketoimintaa erityisesti Turun seudulle ja Varsinais-Suomeen. Avoimessa verkostossa on mukana alueen yrittäjiä, julkisten organisaatioiden edustajia sekä rahoittajia. Turun kaupunki ja Sitra rahoittavat Bastu-verkoston toimintaa, joka on osa Sitran ja kaupungin kolmivuotista yhteistyötä kiertotalouden edistämiseksi alueella.

- Joidenkin on näytettävä käytännössä tietä, miten pääsemme askel kerrallaan luonnonvaroja liiaksi käyttävästä läpivirtaustaloudesta resurssiviisaaseen talouteen, toteaa Bastun koordinaattori Keijo Koskinen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa