Julkaistu 24.11.2016 0          
Turkuun vuoden vaihteeseen mennessä valmistuva pelibisneskeskus kokoaa yhteen alan yrityksiä ja asiantuntijoita

Pelintekijät samaan pesään Turussa

Leo Kadieff ja Natasha Trygg suunnittelupöydän ääressä. Osa pelikeskuksen tiloista on vielä tyhjillään. Avajaisia viestetään ensi vuoden alkupuolella.

The Hive – Turku Game Hub -nimistä pelialan pesää ollaan tällä hetkellä rakentamassa Turun teknologiakiinteistöt Oy:n omistamaan Pharmacityyn Turun Itäisellä Pitkäkadulla. Osa yrittäjistä on jo muuttanut paikalle, mutta valtaosa huoneista on vielä tyhjillään. Käytössä tulee olemaan satoja kerrosneliöitä entistä tutkimus- ja laboratoriotilaa, joka muuntuu työ- ja kokoontumisalueeksi pelialan tarpeisiin.

Kokonaisuus jakautuu kahden käytävän varrelle, joista toinen tulee startup-yritysten ja toinen toimintansa vakiinnuttaneiden yritysten käyttöön.

Paikalle halutaan myös esimerkiksi pelimarkkinoiden asiantuntijoita, äänisunnittelijoita, graafikkoja, animaattoreita ja virtuaalitodellisuuden parissa työskenteleviä henkilöitä.

Yritys voi saada keskuksesta tilan käyttöönsä kolmeksi vuodeksi ilman vuokraa kunnes saavuttaa tietyn taloudellisen tason.

Turussa riittää lahjakkuutta

Keskukseen muodostuvaa synergiaa on tarkoitus hyödyntää monella tavalla, kertovat The Hiven perustajat Natasha Trygg ja Leo Kadieff. Turkulaiset yritykset halutaan ohjata kasvamaan, erottautumaan ja löytämään toimivia reittejä alati kasvaville pelimarkkinoille. Noviisit voivat saada oppia kokeneemmilta. Luvassa on verkostoitumista, koulutusta ja asiantuntijoiden apua.

– Pelialalla ei ole samanlaista kilpailua kuin muualla, sillä jokainen peli on omanlaisensa. Siksi tällainen keskus on mahdollista rakentaa. Jos yksi yrityksistä onnistuu, muutkin hyötyvät siitä, Trygg sanoo.

– Kun luomme eräänlaisen yhden pysähdyksen paikan, saamme houkuteltua kokeneita pelinkehittäjiä, asiantuntijoita ja rahoittajia. Toiminta on saanut valtavasti laajemman yhteisön tukea ja kannatusta, ja peli-hubin neuvottelukunta koostuu kokeneista sarja-yrittäjistä ja vaikuttajista, Kadieff lisää.

Kadieffin mukaan The Hiven ajatus perustuu parisen vuotta sitten Helsinkiin kaavailtuun Game Breweryyn, jonka tarkoitus oli luoda pienille ja keskisuurille peliyrityksille mahdollisuus kasvuun.

Turussa riittää tulijoita pelialalle esimerkiksi kaupungin koulutusmahdollisuuksien ansiosta. Pelikeskuksen perustajien tavoitteena on, että lahjakkuudet myös pysyisivät kaupungissa.

– Se onnistuu luomalla Turun peliskenelle lisää näkyvyyttä ja sitä kautta sijoittajia, Trygg kiteyttää.

Turkulaisista onnistujista voidaan nostaa esille esimerkiksi Snowfall-yritys, joka kehittää Muumi-pelejä ja keräsi hiljattain miljoonan euron rahoituksen sijoittajilta.

Tavoitteena kansallinen yhteistyö

Pelikeskukseen siirtyvää osaamista ei ole tarkoitus pyhittää vain tiukasti turkulaisten käyttöön, vaan tavoitteena on kehittää kansallista verkostoa muissa kaupungeissa toimivien peliyhteisöjen kanssa.

Vaikka pelit mielletäänkin yleensä puhtaasti viihteeksi, Trygg huomauttaa, että samaa teknologiaa voidaan yhtä hyvin hyödyntää muuallakin. Kenties keskus toimii tulevaisuudessa paikkana, josta käsin pelintekijät voivat tehdä työtä vaikkapa hyvinvointialan tai koulumaailman asiantuntijoiden kanssa.

Bit By Byte Creations Oy on yksi The Hiven pelifirmoista. Kuvassa yrityksestä Niko Ekilä (vas.) ja Mikko Lainio. Leo Kadieff ja Natasha Trygg haluavat vauhdittaa peliyritysten kasvua ja houkutella myös sijoittajia kaupunkiin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa