Julkaistu 15.05.2017 0          

Yrittäjän oppisopimuskoulutus iskee suoraan käytäntöön

M & M Kodinturvan yrittäjät Miikka Kurvinen ja Miika Nordblad suorittavat keväällä oppisopimuksella yrittäjän ammattitutkinnon.

M & M Kodinturvan yrittäjät Miikka Kurvinen ja Miika Nordblad suorittavat keväällä oppisopimuksella yrittäjän ammattitutkinnon. Takana on antoisa kahden vuoden etä- ja lähiopiskelujakso. M & M Kodinturva perustettiin kolme vuotta sitten franchising-sopimuksella. Yrittäjät halusivat päämiehensä kattavan koulutuksen lisäksi hakea lisää tietoa yrittämiseen liittyvistä asioista Turun Oppisopimuskeskuksen kautta järjestetyltä kurssilta.

- Olimme yhden päivän kuukaudesta lähiopetuksessa, mutta muuten teimme paljon etätyöskentelyä. Tämä ei haitannut yritystoiminnan pyörittämistä. Opiskelu oli joustavaa ja helppoa, kertovat yrittäjät.

Kummatkin ovat samaa mieltä siitä, että MIF:n (Management Institute of Finland) yrittäjäkurssi, joka koostui taloushallinnosta, markkinoinnista ja henkilöstöhallinnosta oli erinomainen. Oppisopimuskoulutus sopi hyvin yrittäjän arkeen, ja lisäsi uskallusta.

- Koko ajan teimme työtä oman yrityksen eteen. Teimme markkinointisuunnitelmia ja liiketoimintasuunnitelman. Toisaalta myös verkostoituminen oli hyvää antia. Olemme noudattaneet kurssilla laadittua markkinointisuunnitelmaa ja tulos on ollut hyvä. Suunnitelmallisuus antaa hyvät eväät kasvuun, sanoo Kurvinen.

- Oppisopimus ja yrittäjäkoulutus on hyvä tie aloittavalle yrittäjälle, mutta myös pidemmän aikaa toimivalle antaa eväitä kehittämiseen. Emme tehneet pitkiä esseitä opettajalle, vaan kaikki oli osa perehdyttämissuunitelmaa. Byrokratiaa ei ollut nimeksikään. Heti ensimmäisestä etäpäivästä huomasimme, että kurssilla meininki on hieno. Tutustuimme toistemme yrityksiin, vaikka ei kurssi sitä vaatinut, kertoo Nordblad.

Kursseilla syntyi ajatus työntekijöiden palkkaamiseksi, ja nyt yrityksellä on viisi työntekijää ja neljä osakasta. Henkilöstöhallinto on jäänyt enemmän Miikalle, kun taas taloushallinto on enemmän Miikkan heiniä.

- Työntekijät palkkasimme henkilöstön vuokrausyrityksen kautta. Vuokrausyritys haastatteli ennakolta ja lopullisen päätöksen teimme me. Työntekijät jäävät puolen vuoden jakson jälkeen vakituisiksi meille. Hyvän henkilön palkkaaminen on todella tärkeää, korostaa Miika.

Yrityksen henkilökunnan kasvu on edellyttänyt lisäkouluttamista. Miikka on nyt turvavalvojan tutkintoa suorittamassa, joka vaaditaan yli viiden hengen yrityksissä. Jokaisella työntekijällä on lisäksi Turvasuojakortti, joka tuli pakolliseksi turva-alalla toimiville.

Asiakaspalveluun satsataan

Päämies Verisure edellyttää ennen franchise- sopimuksen solmimista näyttöä tuloksesta. Sopimussäännöt sallivat yrittäjän luoda yrityksestään oman näköisensä. Työtä voi tehdä omalla tavallaan, joka näkyy päivittäisessä toiminnassa. Kurvinen ja Nordblad ovat yhtä mieltä siitä, että asiakaspalveluun ja vanhojen asiakkaiden hoitoon pitää panostaa.

- Paikallisuus on hyvä asia, ja asiakkaille on luotettavampaa nähdä tutut kasvot. Tavoitteena meillä on asiakkaan kohtaamiseen panostaminen, mutta myös jälkiseuranta. Asiakkaalle pitää jäädä tunne, että palvelun takana on oikeaa apua tarjolla, miehet kuvailevat.

M & M:llä on itäinen Turku asiakaspiirinään aina Paraisille saakka, ja asiakkaita on kertynyt muutama tuhat. Nykyään suuri osa uusista kontakteista tulee liidien eli suositusten kautta. Lähitulevaisuudessa tarkoituksena on alueen laajentaminen. Pientaloista vain viidellä prosentilla on valvottu hälytysjärjestelmä.

Yritys tarjoaa laajasti myynnin lisäksi asennusta, laitehuoltoa ja koulutusta. Laitteet kehittyvät, mutta niin myös palvelun tarjonta. Uusi tuote on koteihin asennettava puhekeskus, jonka avulla voidaan ottaa suora puhe- ja kuuloyhteys kotiin hätätilanteessa.


Teksti ja kuva Tero Elsilä

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa