Julkaistu 19.05.2017 0          

Foto-Silmunen Turun Yrittäjäperhe

Turun Yrittäjät jakaa Vuoden Yrittäjäperhe –tunnustuspalkinnon tänä vuonna 31. kerran. Turun Yrittäjien hallitus on valinnut palkinnon saajaksi Silmusen yrittäjäperheen, joka jatkaa valokuvausalan yritystään kolmannessa polvessa. Yritys on erikoistunut koulu- ja päiväkotikuvaukseen ja on osakkaana Kuvaverkko Oy:ssä.

Eero Silmunen aloitteli valokuvaustoimintaa vuonna 1959 vuokraamissaan tiloissa autotallin peränurkassa. Virallinen yritystoiminta alkoi vuosien 1960-1961 taitteessa Käsityöläiskadulla. Kuva-Sammon hakiessa uusia maakunnallisia koulukuvaajia 1960-luvun puolivälissä, Foto-Silmunen aloitti koulukuvaukset. Kuva-Sammon toimitusjohtajan vaihtuessa 1988 Foto-Silmunen sekä kaksi muuta valokuvausliikettä Helsingistä ja Lappeenrannasta perustivat Kuvakomppanian, josta kasvoi omana aikakautenaan koulukuvausalan suurin toimija Suomessa.

Vuodesta 1996 asti Foto-Silmunen on ollut osakkaana Kuvaverkko Oy:ssä. Se on ollut edelläkävijä omalla alallaan ja tuonut ensimmäisten joukossa digikuvausta Suomen päiväkoteihin ja kouluihin.

– Tulin yritykseemme töihin vuonna 1987. Aluksi olin markkinointitehtävissä kiertäen kouluissa tekemässä kuvaussopimuksia. Pian siirryin myös kuvaamaan. Isäni oli mukana yrityksen toiminnassa vielä eläkeiän ylitettyään. Virallinen sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2009, kun saimme tiedon, että isälläni oli maksasyöpä eikä elinaikaa enää ollut pitkään, kertoo Foto-Silmusen toimitusjohtaja Hannu Silmunen.

Matkakirjallisuus uutena aluevaltauksena

Kun Hannu ja Kaarina Silmusen lapset olivat pieniä, Kaarina oli heidän kanssaan kotona. Vuodesta 2000 hän on ollut aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa. Hänen vastuullaan ovat toimistotyöt ja kuvauksissa avustaminen. Perheen kaikki neljä lasta ovat olleet yrityksessä kiireapulaisina. Matias, joka on lapsista vanhin, on ollut vuodesta 2010 vakituisesti töissä valokuvaajana. Hän tekee koulu- ja päiväkotikuvausten lisäksi studio- ja miljöökuvauksia sekä asuntokuvauksia. Matias on ottanut myös lehtikuvia.

Yritys muutti uusiin tiloihin Leaf Centeriin vuonna 2013. Yhtenä tavoitteena on ollut studiokuvausten määrän kasvattaminen. Studiossa on tulostin, jolla voi teettää gallerialaatuisia kuvia ja canvas-tauluja. Matiaksen vaimon, Suvin graafista osaamista on suunnitteilla hyödyntää enenevässä määrin.

– Perheemme harrastaa partiohenkistä matkailua. Sen myötä osaksi toimintaamme on tullut matkakirjallisuuden teko. Pari vuotta sitten valmistui esikoisteokseni Etruskien mailla, ja nyt työn alla on Löytöretkellä Baltian luonnossa -kirja, kertoo Kaarina Silmunen.

Viimeisimmässä verotuksessa Foto-Silmunen Oy:n liikevaihto oli 406 000 €. Yrityksessä on neljä vakituista työntekijää ja lisäksi viisi sopimuskuvaajaa koulu- ja päiväkotikuvauksissa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa