Julkaistu 14.06.2017 0          
SOME TUTUKSI

Miltä sinä haluat näyttää?

Aina ei ole aikaa tai inspiraatiota miettiä sosiaalista mediaa omassa yrityksessään. Monet turhautuvat, kun he eivät keksi mitään sanottavaa Facebookiin tai muualle someen. Koskaan ei kannata julkaista vain julkaisemisen vuoksi. Se olisi ajan haaskausta ja todennäköisesti se ei myöskään tuottaisi tulosta. Mieluummin kannattaisi katsella ympärilleen. Mitä muut tekevät? Mikä tekee juuri tuosta yrityksestä erityisen hyvän sosiaalisessa mediassa? Millä tavalla onnistujat erottuvat joukosta?

Yleensä kyseessä on persoonallinen ote tuottaa sosiaalista mediaa. Ollaan keksitty se oma juttu ja tehdään sitä täysillä. Harvemmin somesisällön vääntäminen hampaat irvessä tuottaa loistavan lopputuloksen.

Mikäli sinulla sisällön tuottaminen aiheuttaa harmaita hiuksia, lähde miettimään hommaa eri kantilta. Miltä sinä haluat näyttää ja kuulostaa somessa? Mikä on se tyyli, josta sinä itse tykkäät? Lähde rohkeasti toteuttamaan oman näköistä somea. Yksi loistava esimerkki oman näköisestä somesta on Varusteleka. Minä en kuulu sen suurimpaan kohderyhmään, eikä sisältö iskekään minuun kybällä. Mutta mikäli kuulut kohderyhmään, sinua todennäköisesti puhuttelee Varustelekan sisältö. Varustelekan sisältö on täynnä äijämäistä öykkäröintiä ja roisia huumoria, mutta samalla se ottaa voimakkaasti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Tämä on yhtälö, joka selkeästi toimii tälle kohderyhmälle.

Muistan aikoinaan, että professori Alf Rehn totesi puheessaan, että pitäisi oikeastaan mainostaa kertomalla miksi minulta EI kannattaisi ostaa. Tämä olisi rohkea valinta, jonka avulla varmasti erottuisi massasta. Itse en välttämättä tuohon kelkkaan uskaltaisi hypätä, mutta ehkä joku uskaltaa?

Joukosta erottuminen on tänä päivänä yhä vaikeampaa, kun joukko tuntuu olevan iso määrä individualisteja. Toisaalta aina sieltä joku tyyppi nousee massan yläpuolelle tavalla tai toisella. Mutta sen sijaan, että pohtisit pääsi puhki millä tavalla voisit erottautua joukosta, mieti mieluummin omaa napaasi ja sitä, mikä sinä haluaisit olla. Miltä sinä haluaisit näyttää? Ja lähde järjestelmällisesti ja määrätietoisesti toteuttamaan tätä visiota, päivitys kerrallaan.

Laura Johansson
yrittäjä, somehörhö ja kesäsaaristolainen, Lvngroom Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Lainatynnyri

Viipurintie, Kaarina

www.lainatynnyri.fi

Siirrettävät kylpytynnyrit ja saunakärryt Kaarinasta! 045 1835 300, Viipurintie, 20780 Kaarina, www.lainatynnyri.fi Lainatynnyri vuokraa henkilöautolla siirrettäviä kylpytynnyreitä ja saunakärryjä Kaarinassa. Tarvitset vain henkilöautokortin ja vetokoukullisen auton ja voit nauttia paljuilusta tai pehmeistä löylyistä missä vain mihin pääsee autolla. Tarvittaessa huolehdimme kuljetuksista ja käyttöönotoista avaimet-käteen periaatteella! Ehdoton ajanviete esimerkiksi polttareihin, juhliin, saunailtoihin, talkooväen palkitsemiseen tai vaikka työporukan tiimi-iltoihin.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.06.2017


06-08-liite/2017Kesäliite
to 15.06.2017


Seuraa meitä somessa