Julkaistu 19.06.2017 0          

40 vuotta samoissa kesätöissä

Akun Tehtaan tuotantoa. Aku Syrjä – toinen vasemmalta – teki bisneksen alun perin Eppu Normaalin omien av-kamojen vuokraamisesta. Nyt Eppujen kesäkeikat hoituvat Akun Tehtaan laitteilla

Eppu Normaali juhli viime vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan näyttävästi, mutta tahti ei ole siitä suinkaan hiipunut. Tänäkin kesänä Eput kiertävät festareita entiseen tapaansa.

Aku Syrjä on ollut bändin rumpali alusta asti. Lavalla hän viihtyy edelleen.

- Olen ollut nyt 40 vuotta samoissa kesätöissä. Kesälomaa ei ole vietetty, Syrjä naurahtaa.

Kesäisin Aku Syrjää on pitänyt kiireisenä myös Eppu Normaalin tytäryhtiön Akun Tehtaan toiminta. Hän on viimeisten 20 vuoden aikana luonut musiikkiuran lisäksi varsinaisen yritysryppään, jonka liikevaihto pyörii yli viidessä miljoonassa eurossa.

Eppu Normaalin omien av-laitteiden vuokraamisesta alkanut yritystoiminta huomioitiin Ylöjärven kaupungin vuoden 2016 elinkeinopalkinnolla. Viime vuonna Akun Tehdas palkittiin myös Musiikki & Media -gaalassa vuoden tuotantopalveluna.

Akun Tehdas on Suomen suurimpien yleisötapahtumien ja monien merkittävien tv-tuotantojen äänentoiston ja valaistuksen takana. Idols, Tanssii tähtien kanssa, Ruisrock, Provinssi, Pori Jazz – lista on vaikuttava. Vuositasolla Akun Tehdas toteuttaa yli 500 tapahtumaa.

Viime vuoden lopulla Akun Tehdas perusti toimipisteen Turun Logomoon ja toinen on tulossa Helsinkiin.

- Haluamme laajentaa toimintaa yritystapahtumabisnekseen. Ilmassa on nyt selviä piristymisen merkkejä. Yritykset haluavat taas järjestää tapahtumia, Aku Syrjä uskoo.

Keikkamatkat moottoripyörällä

Kesäfestareiden tuotannossa toimitusjohtaja Aku Syrjä ei ole enää itse mukana.

- Minun osaltani on kesällä enää vain vähän tehtävissä. Kalusto ja miehet kiertävät tien päällä koko kesän ja palaavat takaisin Ylöjärvelle vasta elokuussa. Olen löytynyt hyvää väkeä, hän kiittää.

Omien keikkojensa ohessa Aku Syrjä pyrkii silti kesäisin käymään isoimmilla festareilla, missä Akun Tehtaalla on tuotantoa.

- Käyn katsomassa ja tapaamassa omaa jengiä niissä. Myös Ruisrock on meidän teknistä tuotantoa, ja olen jo vuosia käynyt ainakin siellä. Tosin tänä kesänä voi itsellä olla heinäkuussa niin paljon keikkoja, etten ehkä ehdi, hän pohtii.

- Minulla ei ole tapana etukäteen katsoa, missä meillä on keikkoja. Kalenteriin olen merkinnyt vain, että silloin on keikka. Tekniikkaihminen aikatauluttaa bändin kulkemiset, hän selittää.

Omat siirtymiset Suomen keikkapaikoille Aku Syrjä ajaa usein moottoripyörällä - pitkätkin matkat, kuten viime kesänä esimerkiksi Rovaniemelle.

- Siinä näkee Suomeakin ihan eri lailla, Syrjä perustelee.

Moottoripyörällä ajo on Syrjälle mieluista kesätekemistä. Ei kuitenkaan kaduilla kruisailu vaan nimenomaan pitkien matkojen ajaminen, hän painottaa.

- Martin kanssa meillä on tapana ajaa joka huhtikuu kahdestaan moottoripyörällä Eurooppaan: Pyreneille tai Alpeille. Matkaa kertyy silloin 3000-5000 kilometriä.

Suomessa Aku Syrjä viettää mielellään vapaa-aikansa maalla, jossa riittää aina jotain tekemistä.

- Suosittelen muuten seuraamaan oman kesäpaikan paikallislehtiä: uusia kesätapahtumia tulee koko ajan lisää. Niitten määrä on ihan räjähtänyt viime vuosina, tapahtumatuotantoyhtiön toimitusjohtaja ihmettelee.

Lue lisää Varsinais-Suomen kesälehdestä

Tämä ja monta muuta mielenkiintoista juttua on julkaistu Varsinais-Suomen kesälehdessä. Kesälehdessä kerrotaan Varsinais-Suomen kesäkuulumisista ja tulevista tapahtumista. Kesälehden voit lukea alla olevasta linkistä!

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppausjätteen vesikuljetus, Ruoppausta, Vesirakentaminen

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 11 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 470 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa-osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa - kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.06.2018


06-08-liite/2018Kesäliite
to 14.06.2018


Seuraa meitä somessa