Julkaistu 14.06.2017 0          

Simulaatio-osaamiskeskus palvelee terveysalan toimijoita

Turun ammattikorkeakoulun uusi simulaatio-osaamiskeskus Excellence in Simulation (ExiSim) palvelee terveysalan toimijoita. Keskus kokoaa yhteen kaiken moniammatillisiin simulaatioihin tarvittavan: osaamisen, henkilökunnan, tilat ja välineet.

Simulaatio-oppimisympäristössä opiskelijat ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat harjoitella todellisuutta jäljitteleviä hoitotilanteita turvallisesti.

Simulaatiokeskuksen käytössä on uusinta simulaatiolaitteistoa sekä sairaalalaitteisto 11 eritasoisessa simulaatiotilassa. Simulaatio-oppimisympäristöt sijaitsevat Ruiskadulla Turussa sekä Salon kampuksella.

Simulaatiokeskus tarjoaa koulutukselle, tutkimukselle ja elinkeinoelämälle monipuoliset mahdollisuudet hyödyntää simulaatioita.

– Tavoitteena on hyödyntää simulaatiota innovatiivisesti: keskus soveltuu myös tuotekehitykseen, testaukseen ja osaamisen arviointiin, tutkimusryhmävastaava Riitta-Liisa Lakanmaa Turun ammattikorkeakoulusta kertoo.

Simulaatio-opetusta voidaan hyödyntää terveysalan jatko- ja täydennysopinnoissa sekä yrityksille ja organisaatiolle räätälöitävissä koulutuksissa.

Kohti yhteistyötä uudessa Medisiina D -rakennuksessa

– Tällä hetkellä Ruiskadun simulaatiotiloissa järjestetään terveysalan opiskelijoiden opetusta sekä täydennyskoulutusta. Lisäksi käynnissä ja ideavaiheessa on tutkimus- kehitys- ja innovaatiohankkeita, joissa kehitämme simulaation hyödyntämistä oppimisessa, Lakanmaa kuvailee.

Vuoden 2018 lopussa Turun ammattikorkeakoulun terveysalan toiminta siirtyy Kupittaan kampukselle ja Medisiina D -rakennukseen.

– Uudisrakennukseen tulevat modernit simulaatioympäristöt, joita olemme suunnitelleet moniammatillisesti yhdessä Turun yliopiston ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa. Tällä hetkellä luomme toimintatapoja tulevaisuutta varten. Simulaatio Excellence Center ExiSim on askel tähän suuntaan, Lakanmaa kiteyttää.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Bulleriina

Kuskinkatu 1, Kaarina

www.bulleriina.fi

KP 40, R, kaikki tilaisuudet, pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.06.2018


06-08-liite/2018Kesäliite
to 14.06.2018


Seuraa meitä somessa