Julkaistu 14.06.2017 0          

Samppalinnan Kesäteatterissa Eloheinäkesä

- Nyt liippaa todella läheltä, kosketuspintaa löytyy omien kokemuksien kautta ja esimerkiksi näytelmän kohtaus vanhempainvartti tuo takavuosien muistot pelottavan elävinä mieleen, kertoo nauraen itsekin aikoinaan opettajan töitä tehnyt Jarmo Koski. Eloheinäkesä-näytelmän mukana hän palaa opettajan rooliin ja opettamaan muun muassa joukko-oppia, jonka opettamista Koski kertoo opetelleensa aikoinaan OKL:ssä. 21.6.2017 ensi-iltansa Samppalinnan kesäteatterissa saa runoilija Heli Laaksosen käsikirjoittama hulvaton puhenäytelmä Eloheinäkesä, joka on tilaustyö Suomi 100-juhlaohjelmistoon. Eloheinäkesä on uusi kotimainen näytelmä, jossa komediallisuus on kaiken ytimessä. Päärooleissa nähdään Jarmo Koski ja Markku Huhtamo. Lauri Tähkä debytoi näytelmämusiikin saralla ja hänen sävellyksiään kuullaan Jussi Vahvaselän sovittamana tänä suvena Samppalinnassa. Rooleissa ovat lisäksi muun muassa Kaija Kiiski, Mira Kivilä, Pauliina Saarinen, Antti LJ Pääkkönen ja Marika Huomolin.

Eloheinäkesässä seurataan kahden eläköityneen opettajan, Juhannen ja Pualin, sattumusten täyteistä elämää. Muistojen matkaa käydään 2000-luvun millenium-huumasta, 1990-luvun laman kautta vuoden -72 Ruisrockiin ja lapsuuden hiihtokilpailuihin. Nurinkurin etenevä tarinankerronta pitää katsojan otteessaan kun matka alkaa vuodesta 2027 ja etenee menneisyyteen läpi vuosikymmenten yhdessä Suomen kanssa. Tarina seuraa suuria ikäluokkia edustavien päähenkilöiden tapahtumarikasta elämää ennen seniorikotia ja vähän sen jälkeenkin.

Huumori ja absurdit käänteet eivät näytelmästä lopu, kun kaiken nähneet ja kaikkitietävät opettajat lähtevät hakemaan oikeutta senioreille. Jääräpäisten eläkeläisopettajien sympaattisuus hurmaa ja huvittaa, kun katsoja huomaa näkevänsä omia tai läheistensä toimintatapoja lavalla. Eläkkeellä tai ei, Samppalinnassa nähdään tänä kesänä Suomen kovin seniorisakki.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Teknoexpertit Oy

Teknoexpertit Oy

Hitsaustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kartanon Karkuri Oy

Karsluodontie 14, Uusikaupunki

www.kartanonkarkuri.fi

KP 158, R (ei anniskeluoikeuksia), S. Paintball, maalaisolympialaiset, ihmispallot, kotasauna, palju, laavu ja rantasauna.

Lue uusin näköislehtemme

12/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.12.2017


Seuraa meitä somessa