Julkaistu 24.08.2017 0          

Turun satamarakenteita tarkastetaan huipputeknologialla

Kaupungille tärkeän ja vilkkaan rahti- ja matkustajasataman vedenalaiset rakenteet tarkastetaan monikeilainkaikuluotainteknologiaa hyödyntäen. Työn suorittaa suomalainen teknologia- ja insinööriyritys VRT Finland Oy. Vedenalaisilla kaikuluotaintutkimuksilla saadaan tarkkaa ja ajankohtaista tietoa rakenteiden kunnosta aiheuttamatta häiriöitä satamaoperaatioihin.

Turun satama toimii tärkeänä porttina sekä kaupungin elinkeinoelämälle, suomalaiselle teollisuudelle että kasvavalle turismille. Jotta sataman kehittämistä ja kasvua voidaan tukea optimaalisesti jatkossakin, on varmistettava vedenalaisten rakenteiden kunto. Tarkastuskohteena ovat kantasataman sekä Pansion sataman rakenteet.

- Sataman häiriöttömän toiminnan kannalta kaikuluotaintutkimus on helppo ja nopea tapa kartoittaa vedenalaisten rakenteiden kunto. Tutkimuksesta saatava aineisto muodostaa hyvän lähtöaineiston mahdollisesti tarvittaville jatkotutkimuksille. Näin pystymme nopeasti reagoimaan korjaustarpeita vaativiin kohteisiin sekä ennaltaehkäisemään niiden hallitsemattoman kasvun, toteaa Turun Sataman rakennuttajapäällikkö Jouni Hildén.

VRT Finland Oy kerää rakennetarkastuksia varten mittausaineiston 3D-muodossa kaikuluotaintekniikkaa hyödyntäen, minkä jälkeen lisensoidut rakennetarkastajat analysoivat rakenteiden kunnon. Tuloksista toimitetaan Turun satamalle huomiot rakenteiden kunnosta ja VRT BIM online-portaalin kautta havainnollinen 3D-aineisto.

- Vedenalaisilla rakennetutkimuksilla teemme näkymättömästä näkyvää. Tarkastuksemme tarjoavat nopean, turvallisen ja kustannustehokkaan tavan saada tarkan käsityksen satamarakenteiden kunnosta. Autamme asiakkaitamme hyödyntämään tuloksia rakentamisessa, kunnossapidossa ja omaisuuden hallinnassa. Tarjoamme Turun satamalle käyttöön työkalut, jolla päästään käsiksi vedenalaisiin rakenteisiin havainnekuvien ja online-portaalin kautta, selostaa VRT:n kaupallinen johtaja Mikko Kolehmainen.

VRT Finland Oy:n vedenalaisten rakennetutkimusten tuloksia hyödynnetään sataman rakentamisessa ja kunnossapidossa esimerkiksi korjausten ja huoltojen budjetointiin. Tulokset toimivat myös lähtötietoina tulevaisuuden mahdollisille rakennussuunnitelmille. VRT Finland Oy on tarkastanut Turun sataman rakenteita vuonna 2014, mikä mahdollistaa myös tarkastusten keskinäisten tulosten vertailun. Tarkastukset suoritetaan viikolla 35.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Celerpak Oy

Celerpak Oy

Aaltopahvilaatikot, Pahvilaatikoita, Pakkauksia, Pakkaussuunnittelua

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa