Julkaistu 07.09.2017 0          
SOME TUTUKSI

Yrittäjä, pidä ääripään mielipiteesi poissa somesta

Turun terrori-iskusta on nyt kulunut jonkin aikaa ja olemme vähän ehtineet tottua ajatukseen, että se tosiaan tapahtui täällä meidän Turussamme. Haluan välittää osanottoni sureville, mutta en aiheesta kuitenkaan sen enempää tässä kolumnissa aio kirjoittaa. Haluan vain nostaa esiin eri tunnekuohussa kirjoitetut asiat sosiaalisessa mediassa, ja Turun iskujen jälkeen näitä näki valitettavan paljon.

Aivan varmasti moni kirjoitti raivokkaasti ja tunteiden kuohunnassa asioita, jotka jälkikäteen ehkä tuntuvat hieman liioitelluilta. Mutta mikäli kuulut niihin yrittäjiin, jolla on todella voimakas ääni somessa ja omaat ääripään mielipiteitä suuntaan tai toiseen esimerkiksi pakolaispolitiikasta tai muuta päivänpolttavasta aiheesta, niin kannattaa laskea kymmeneen tai peräti kymmeneen tuhanteen, ennen kuin lähdet mukaan äärimielipiteitä kirjoittavien kavereiden kelkkaan.

Itse tein pienen puhdistuksen omien Facebook-tuttavien suhteen. Otin surutta pois sellaisia, jotka avoimen rasistisesti leimasivat kaikki islaminuskoiset miehet terroristeiksi. Monien tuttavieni menoa olin jo pitkään seurannut niin sanotusti sormi ”kaveruudenpoistoliipaisimella”, mutta tällä kertaa painoin nappia muutaman tuttavan kohdalla. Niin järkyttäviä mielipiteitä en ole aikoihin lukenut tai kuullut, enkä oikeasti halua olla tällaisten ihmisten kanssa missään tekemisissä.

Ymmärrän kyllä, että mielipiteitä on monia, ja ymmärrän tavallaan myös ääripäiden tapaa polarisoida asiat – se tekee asioista ehkä helpommin pureskeltavia. Mutta kun näitä mielipiteitä kirjoitetaan sosiaaliseen mediaan, unohdetaan helposti, että lukijoina ovat myös potentiaaliset asiakkaat. Ylipäätään ääripään mielipiteiden huutelu voi olla hyvinkin haitallista yrittäjälle. Äkkiä ne asiakkaat siirtyvät maltillisempien kilpailijoiden huomaan.

Varsinkin Facebookissa ja joskus myös Twitterissä keskustelut äityvät hyvinkin kiivaiksi. Myös mielipiteiltään maltillinen, mutta temperamenttinen yrittäjä voi helposti lipsahtaa huutelun puolelle, kun vastassa on taitava provosoija tai muuten vaan agitoiva keskustelukumppani. Kannattaakin muistaa, että vaikka keskusteluissa ei olisi kuin muutama osallistuja, sitä voi seurata satoja tai jopa tuhansia ihmisiä. Äkkiä se sana leviää, jos yrittäjä osoittaa olevana ”änkyrävänkyrä” mielipiteiltään.

Yrittäjäystäväni, muistathan siis aina odottaa, kunnes kiukku laantuu, ennen kuin kirjoitat mitään someen?

Maltillisin someterveisin!

Laura Johansson
viestintähörhö, Lvngroom Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.06.2018


06-08-liite/2018Kesäliite
to 14.06.2018


Seuraa meitä somessa