Julkaistu 11.09.2017 0          

Maskun Kurittulan koulun rakentaminen alkaa

Koulun pohjaratkaisu poikkeaa perinteisestä käytävä-luokkahuoneratkaisusta ja koko rakennus toimii oppimisympäristönä.

Maskun kunta ja SRV Rakennus Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Kurittulan uuden koulun rakentamisesta 8.9.2017. Rakentaminen alkaa lokakuun puolessa välissä ja valmista pitäisi olla toukokuun 2019 loppuun mennessä. Vanha koulu on jo purettu ja koulu toimii väistötiloissa tilaelementeissä eli ns. parakeissa. Uusi koulu nousee vanhan koulun paikalle. Väistötiloissa työskentelevä henkilökunta ja oppilaat odottavat toiveikkaana uuden koulurakennuksen valmistumista.

Suunnittelun pohjana uusi opetussuunnitelma ja monikäyttöisyys

Urakka toteutetaan KVR-urakkana eli urakoitsijalla on kokonaisvastuu rakennuksen toimivuudesta. Koulun henkilökunta on ollut mukana urakoitsijan valinnassa. Rehtori Hannu Lehdon mukaan valintakriteerinä oli suunnitelman toimivuus, tilojen muunneltavuus eri tarpeisiin ja oppimisympäristöjen monipuolinen käyttömahdollisuus. Koulun pohjaratkaisu poikkeaa perinteisestä käytävä-luokkahuoneratkaisusta ja koko rakennus toimii oppimisympäristönä.

Koulun on suunnitellut arkkitehtitoimisto Arkkitehdit von Boehm – Renell Oy, Helsingistä. Koulun tehtävänä on toimia kuntalaisten yhteisenä kohtaamispaikkana, ja sen sydämenä on kaksikerroksinen ruokasali ja näyttämö. Koulu edustaa uusimuotoista tulevaisuuden koulua avoimine oppimisympäristöineen. Suunnittelun lähtökohtana on perusopetuksen uuden opetussuunnitelman tavoitteet.

Koulun tilat on sijoitettu kahteen kerrokseen. Tilat on jaettu neljän-viiden opetusryhmän soluihin. Yhden solun oppilaat voivat toimia yhteisessä avotilassa. Koulun sydän on käytettävissä laajalti moninaisissa tilaisuuksissa, kuten vanhempainillat, kansalaisopiston toiminta, yhdistysten toiminta jne.

Rakennuksen pinta-ala on 6122 m² ja tilavuus on 32.400 m³. Julkisivu on pääosin tiiltä. Rakentaminen, vesikatto ja julkisivu tehdään kokonaan sääsuojan alla. Urakan arvo on 11,9 miljoonaa euroa ja koulu kokonaisuudessaan tulee maksamaan 14,9 miljoonaa euroa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Varsinais-Suomen Pintaurakointi Oy

Varsinais-Suomen Pintaurakointi Oy

Laattatöitä, Lattianpäällysteitä, Maalaustöitä, Mattojen asennusta

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Suomalainen Pohja

Aurakatu 24 A, Turku

www.suomalainenpohja.com

Loistava sijainti, upea miljöö. Erikokoisia kabinetteja kokouksiin 2-60 hlö, yläsali juhlille 170 hlö.

Lue uusin näköislehtemme

11/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.11.2017


Seuraa meitä somessa