Julkaistu 13.09.2017 0          

Yrittäjänaisten Rakkaudentunnustus Isänmaalle -teatteriesitys Naantalissa

Mitä rajaseudun nainen tunsi, kun sota ravisteli hänen kotiseutuaan, miten hän rakasti, kun puoliso taisteli rintamalla, miten hän pelkäsi, kun posti kantoi koteihin suruviestejä? Ja miten hän jaksoi, kun kaikki oli rakennettava uudelleen?

Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten Rakkaudentunnustus isänmaalle -esitys soi kiitoksena sotavuodet kokeneille naisille.

Se nostaa esiin kotona työskennelleiden ja eri tehtäviin rintamalla osallistuneiden naisten merkityksen ja luo kuvaa ihmisen ihmeellisestä selviytymiskyvystä sekä merkityksellisen työn voimasta.

Rakkaudentunnustus Isänmaalle -esitys on myös kertomus naiseudesta, jota sotavuosien aikanakin vaalittiin, sekä ilosta ja toivosta, joita ei koskaan haluttu menettää. Esitys ammentaa voimansa esittäjiensä kotiseudun, Kainuun maaseudun historiasta, mutta samat tunteet ja pelot sekä vastoinkäymiset koskettivat sotavuosien naisia eri puolilla maata.

Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset on aktiivinen naisryhmä, joka on toteuttanut monenlaisia tapahtumia. Rakkaudentunnustus isänmaalle -esitys tarjosi naisille uutta haastetta. Esityksen käsikirjoituksesta vastaa suomussalmelainen yrittäjä, fysioterapeutti Minna Vikholm, joka on saanut veteraanikuntoutusten yhteydessä kuulla monta koskettavaa tarinaa. Hän on oppinut tuntemaan sodan sadat kasvot. Koko esiintyjäryhmä kertasi sotahistoriaa. Naiset löysivät sota-ajan naisten tarinoista paljon kosketuspintaa tämän päivän elämään ja huomasivat, että sota-ajan naiset sopivat yhä yrittäjänaisten esikuviksi. Samalla kuva Kainuusta, Suomesta ja suomalaisuudesta sai uusia sävyjä.

Reilun tunnin kestävä Rakkaudentunnustus Isänmaalle -esitys sisältää lauluja, runoja, kirjeitä ja tarinoita suomussalmelaisten ja suomalaisten naisten elämästä sota-aikana. Esityksen on ohjannut Ulla Schroderus.

Kertomus rajaseudulla todeksi eletyistä hetkistä puhuttelee aitoudellaan, sillä esiintyjäryhmä kertoo oman kotiseutunsa tarinaa. Tällä perusteella esitykselle myönnettiin juhlavuoden kunniaksi Suomi100-vuoden tunnus.

Ensimmäisen kerran esitys nähtiin Suomussalmella Teatteri Retikassa talvisodan syttymisen muistopäivänä 30. marraskuuta 2011. Sen jälkeen esityksiä on ollut yli 30,mm. maaliskuussa 2014 Yrittäjänaiset vierailivat esityksellään Helsingin Savoy- teatterissa.

Rakkaudentunnustus Isänmaalle esitys Naantalin Maijamäen liikuntahallissa lauantaina 30.9.2017.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juhliva

Fiskarsinkatu 7, Turku

Juhliva tarjoaa Turun alueen parhaat tilat juhliesi järjestämiseen. Saunat, juhlatilat, kokoustilat. Juhliva tarjoaa asiakkaille myös lisäpalveluja, tarjoamme juhlasi järjestämiseen kaluste vuokrausta, DJ-Palvelut, Sisustuspalvelu, Esiintyjät, Ohjelmat/Teemat, Kutsujen teko.

Lue uusin näköislehtemme

09/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ke 06.09.2017


Seuraa meitä somessa