Julkaistu 12.10.2017 0          
NUORET YRITTÄJÄT

Unelmien rakentamisesta

Nykypäivän nuoria ei kiinnosta eläkevirat ja työn tekeminen pelkästään toimeentulon vuoksi. Vasta korkeakoulututkintoon valmistuneen ihmisen tulevaisuuden visioissa ja urahaaveissa korostuvat erityisesti työn merkityksellisyys ja vapaus tehdä asioita omalla tavallaan. Global Entrepreneurship Monitor tutkimuksen mukaan 80- ja 90-luvulla syntyneet ovat lähihistorian yrittäjyysmyönteisintä porukkaa ja tämä näkyy suuresti yrittäjyyden ruohonjuuritasolla. Ennakkoluuloton asenne yrittäjyyteen ja itsensä kehittämiseen näkyy erityisesti ympäri Suomea toimivissa opiskelijoiden yrittäjyysyhteisöissä, jotka rakentavat rohkeaa ja kokeilevaa yrittäjyyskulttuuria maahamme.

Yksi tällainen yrittäjäyhteisö on vuonna 2009 perustettu Boost Turku, joka inspiroi Varsinais-Suomen opiskelijoita ja tutkijoita yrittäjyyteen, sekä auttaa yrittäjyyteen liittyvien taitojen ja verkostojen kehittämisessä. Tänä kesänä kahdeksan uutta, opiskelijoiden perustamaa, yritystä aloittivat Boostin järjestämässä Startup Journey -yrityskiihdyttämössä, jossa kymmenen viikon aikana pyrittiin tuomaan opiskelijoiden yritysideat käytäntöön ja tekemään haaveista totta. Kiihdytysohjelmaan osallistuneet ideat vaihtelivat suuresti laidasta laitaan. Kaksi asiaa ideoita kuitenkin yhdisti; ideat olivat aggressiiviseen kasvuun tähtääviä ja niiden takana oli useampi kuin yksi henkilö. Mukana ohjelmassa olivat esimerkiksi sieninahkaa tekstiilijätteistä valmistava Temu Materials, peliteknologiaa kehittävä Cult of the Jumping Skunk ja maukasta hyönteisruokaa jalostava Entis.

Kymmenen viikon intensiivisen ohjelman aikana opiskelijoiden liikeideoita sparrasi yli 50 kokeneempaa yrittäjää eri aiheista, kuten asiakashankinnasta, liiketoimintasuunnitelmasta, markkinoinnista ja lakiasioista. Ohjelmassa oli annettu jokaiselle viikolle oma teemansa ja näiden teemojen puitteissa tiimit kehittivät liikeideoitaan samalla verkostoituen toisiin yrittäjiin. Kesä huipentui elokuussa järjestettyyn Demo Day -tapahtumaan, jossa uudet startupit esittelivät toimintaansa yleisölle Turun Sigyn salissa. Voittajaksi tämän vuoden Startup Journeyssä asiantuntija raadin päätöksellä valikoitui Gloriana Games joka kehittää tällä hetkellä Jane Austenin Ylpeys ja Ennakkoluulo -kirjaan perustuvaa mobiilipeliä.

Uusien yritysten syntymisen lisäksi oli erittäin suuri ilo seurata nuoren ryhmän kokeilevan rohkeasti omia rajojaan ja puskevan läpi esteiden. Ohjelmaan osallistuneet opiskelijat ja tutkijat tekivät sen mikä on enenevissä määrin tärkein asia yrittäjyydessä, luoda itselleen merkityksellinen unelmaduuni.

Anssi Ketopaikka
Network Manager, Boost Turku ry

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

11/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.11.2017


Seuraa meitä somessa