Julkaistu 14.11.2017 0          

Autioitunut liiketila herätetään eloon ravintolapäivänä Martissa

Vanha tyhjilleen jäänyt 50-luvun liiketila herätetään eloon ravintolapäivänä 18.11.2017 Martissa. Martinkatu 7:ssä sijaitseva entinen löytötavaratoimisto on ollut pitkään autiona monen muun saman kohtaloisen liiketilan lailla. Tomuun hautautuneena kaunis tila on jäänyt monelta ohikulkijalta huomaamatta ja vaille ansaitsemaansa huomiota. Tapahtuman toteutuksen takana toimivat Ninni Rönkkö ja Toivo Vuorela saivat ajatuksen nostaa upea tila esille kunnostamalla sen ravintolaksi yhden ainoan päivän ajaksi ja näyttää ihmisille millaiset mahdollisuudet asuinalueiden tyhjillä tiloilla on.

- Martti on alueena meille tärkeä ja tahdomme luoda kokemuksia, jolla se saadaan elävämmäksi, Toivo Vuorela.

Ravintolapäivän pitäminen ei ole pariskunnalle ihan uutta, takana on jo neljä ravintolapäivää ja niiden innoittamina rakennettu pyörän perässä vedettävä keittiö. Sen kanssa ravintoloita on pidetty kesällä ulkona puistoissa. Ensimmäisen Martin kentällä avatun ravintolan jälkeen naapuri, Marko Rouvali, innostui myös mukaan pitämään omaa kahvilaansa ja seuraavaksi sovittiinkin jo, että marraskuussa pidetään tapahtuma jälleen säästä huolimatta.

- Puisto täyttyi hymyilevistä ihmisistä ja tapahtuma onnistui yli odotusten, Marko Rouvali kertoo.

Apua sisustamiseen on saatu naapuriliikkeestä Martin Aitasta, joka lähti second hand huonekaluillaan innokkaasti mukaan heti kuultuaan ideasta nostaa esiin alueen ja vanhojen liiketilojen erityisyys. Tapahtuma tarjoaa ruuan ja herkkujen lisäksi myös mahdollisuuden ostaa ravintolan huonekaluja ja sisustusta, jos mieleisiä joukosta löytyy.

- Musta on erityisen viehättävä ajatus, että miellyt ravintolassa tuoliin jolla istut ja sitten voit viedä sen vielä mennessäsi kotiin, kertoo Toivo Vuorela virnistäen.

Kaiken kaikkiaan tapahtuman ajatuksena on tuoda ihmiset yhteen ja näyttää miten upea kaupunkimme ja asuinalueemme on. Luodulla tapahtumalla tekijät toivovat saavansa myös seuraavan pöytälaatikkohaaveilijan innostumaan.

- Toivomme innoittavamme myös muita toimimaan rohkeasti ja luovasti itselleen merkityksellisten asioiden parissa, Ninni Rönkkö toteaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Kotikaluste Oy

Turun Kotikaluste Oy

Keittiö- ja sisustusliike, Keittiöitä

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.06.2018


06-08-liite/2018Kesäliite
to 14.06.2018


Seuraa meitä somessa