Julkaistu 16.11.2017 0          
MIKROT MENESTYKSEEN

Riko rajat – kokeile uutta

Usko siihen innostuksen voimaan, joka sai sinut aikanaan perustamaan yrityksesi. Älä luo turhia rajoja – uskalla olla rohkeasti oma itsesi!

Ulos laatikosta

Toimintaympäristö ja asiakkaiden toiveet muuttuvat jatkuvasti. Yrittäjänä päätät mitä yrityksesi tekee, kenelle ja miten. Nauti vapaudesta kokeilla erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja, seikkaillen ja oppien epäonnistumisista ja onnistumisista. Hyvää ideaa ei kannata haudata yhden kokeilun perusteella, vaan jalostaa, muokata ja kokeilla uudelleen.

Pidä perustukset kunnossa

Toimivat rutiinit ovat yritystoiminnan perusta. Panosta jaksamiseen, markkinointiin, myyntiin ja talouteen – joka päivä. Riittävä uni, säännöllinen ruokarytmi ja työstä irrottautuminen auttavat jaksamaan. Markkinointiin ja myyntiin voi riittää jo viisi minuuttia päivässä, esimerkiksi hyödyntämällä sosiaalisen median täsmämarkkinointia tai olemalla yhteydessä asiakkaaseen. Olet myös itse yrityksesi kävelevä mainos!

Mistä uusia ideoita?

Idea on uusi, kun vanhaa ideaa käyttää uudessa paikassa tai uudella tavalla tai kun kaksi toimintatapaa tai palvelutuotetta yhdistetään uudella tavalla. Aivot oppivat löytämään uusia yhdistelmiä verryttelemällä: höpötä, hulluttele, ajattele nurinkurin.

Luovuuden virittämiseksi on olemassa myös monia keinoja. Kokeile vaikkapa kaukainen ajatusmalli -menetelmää, jonka avulla irtaudutaan tavanomaisesta ajattelusta ja tuotetaan nopeasti paljon ideoita. Jos haluat kehittää yrityksellesi uutta tuotetta, ajattele ensin jotakin arkipäiväistä asiaa - vaikkapa mansikkaa. Kirjoita ylös kaikki ominaisuudet, jotka sinulle tulevat mansikasta mieleen. Pohdi sitten mitkä niistä voisivat olla uuden tuotteen ominaisuuksia. Kuuluu asiaan, että suurin osa on turhia - mutta joukossa on myös timantteja, joita ei ehkä olisi muutoin löytynyt.

Sinun juttusi

Uskalla unelmoida – hyvä unelma on sellainen, että se vähän hirvittää. Mene rohkeasti siihen suuntaan, mikä sinua innostaa ja kuuntele niitä, jotka uskovat sinuun!

Artikkelissa on hyödynnetty Mikrot menestykseen -hankkeen toteuttaman verkkokoulutuksen ”Riko rajat – kokeile uutta” materiaaleja. Koulutus pidettiin kansainvälisenä epäonnistumisen päivänä 13.10.2017 ja sen toteutti hankkeelle Sanna Jylänki, Redesan Oy. Koulutusmateriaalit saatavilla www.ttl.fi/mikrotmenestykseen -sivuston kautta.

Susanna Visuri, Miira Heiniö ja Elisa Valtanen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Akipo Oy

Akipo Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Wanhan Paronin Kellari

Yliopistonkatu 37, Turku

www.wanhanparoninkellari.fi

Wanhan Paronin Kellarista löydät sopivan kabinetin kokouksiin. Kokouksia voi pitää pienissä tai isommissakin ryhmissä (max. 30 hloö).

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa