Julkaistu 16.11.2017 0          
NUORET YRITTÄJÄT

Hyvässä tiimissä annetaan palautetta

Bisnesoppaita ilmestyy vuosittain markkinoille kymmenittäin. Miten olet leanimpi, miten tehostat ajankäyttöäsi, miten maksimoit voitot ja karkoitat tehottomuuden? Näitä lukemalla tehot ovat kaikki kaikessa ja tulokset puhukoot puolestaan. Nopeasti huomaa olevansa tilanteessa, jossa on jämähtänyt arvioimaan vain omia päivittäisiä saavutuksiaan ja huono omatunto painaa kaikesta siitä, mitä ei vain yksinkertaisesti ehtinyt suorittaa. Kirjat tehokkuuden lisäämisestä ovat totta, mutta on pystyttävä erottamaan myös yrityksen muut voimavarat.

Se, joka näkyy ulospäin, lähtee yrityksen sisältä, hyvästä tiimistä. Hyvän työilmapiirin panosta yrityksen menestymiselle ei voi korostaa liikaa.

Avoin, tasavertainen tiimi on valtava potentiaali kasvua tavoittelevalle yritykselle. Jotta avoin ja tasavertainen tiimi voisi kasvaa ja kehittyä odotustensa mukaisesti, on sen asetettava yhteinen päämäärä. Tätä kokonaisuutta hallitsemaan yrityksissä valitaan usein toimitusjohtaja, mutta oma kokemukseni on erilainen. Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemiassa olemme tekemässä bisnestä, kuten mikä tahansa yritys, mutta osuuskunnan perustamisajatuksen luonteesta johtuen emme nimitä itsellemme toimitusjohtajaa. Tavoitteen määrittäminen ja sen kirkastaminen aika ajoin on siis toteutettava eri tavalla.

Se on tapa, jolla jokainen yritys pystyy lisäämään työntekijöidensä motivaatiota, kannustamaan ja kehittämään. Silti palautteen sanotaan olevan monen työpaikan käyttämätön voima. Palauteen antaminen ei ole pelkästään väline toiminnan ohjaukseen ja kehitykseen, vaan vaikutus on syvempi. Hyödyllinen palaute auttaa tiimin yksilöiden kehittymistä ja tukee näin samalla yrityksen työilmapiiriä sekä poistaa perättömiä oletuksia. Lisäksi palautteen anto ruokkii kuin huomaamatta itse itseään. Se lisää avoimuutta, joka taas laskee kynnystä antaa palautetta. Tärkeä on kuitenkin varmistaa, että annettava palaute on kuulijalleen hyödyllistä, oli se sitten kiittävää tai korjaavaa.

Oman henkilökohtaisen kehittymisen kannalta palautteelle ei voi ummistaa korviaan. Menestyjä ottaa vastaan palautetta. Tämä vaatii harjoittelua ja aktiivista kuuntelua, eikä hyödyllisen palautteenkaan antaminen ole aina helppoa, mutta juuri sen takia me BisnesAkatemiassa sitä opettelemme. Tehokkuuden ohella, totta kai.

Kirjoittaja on Turun ammattikorkeakoulun yrittäjyyden opiskelija, joka edustaa BisnesAkatemiaa Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnassa.

Aino Suni
Osuuskunta Blinkki

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

M Kitchen & Cafe

Itäinen Rantakatu 4-6, Turku

http://mbakery.fi/mkitchencafe/

M Kitchen & Cafe on ainutlaatuinen ravintola, kahvila, kokous- ja juhlatila sekä viikonlopun the brunssipaikka Turun jokirannassa museo Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa. Ravintolamme sijaitsee turkulaisen museon Aboa Vetus & Ars Novan aulatilassa, jossa moderni ilmeemme yhdistyy historialliseen rakennukseen ja vanhan Turun raunioihin. Ravintolatilaamme kuuluu lisäksi kesäaikana käytettävissä oleva sisäpihan terassialue, jollaista toista et kaupungista löydä. Ravintolamme tarjoilee lounasta arkisin klo 11-14 ja olemme auki joka päivä klo 11-19. Viikonloppuisin löydät meiltä erittäin suositut brunssimme klo 11-15 lauantaina ja sunnuntaina. Ravintolatilassamme on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia aukioloaikojen ulkopuolella. Aamutilaisuudet ennen klo 11 ovat suosittuja ja ravintolamme on myös suosittu paikka varata iltakäyttöön esimerkiksi karonkajuhlaan tai häätilaisuutta varten. Ravintolatilan lisäksi saman katon alta löytyy myös kaksi kokoustilaa, Factory ja Biljardisali, joissa pystyt toteuttamaan erilaiset kokoukset, perhejuhlat ja -tilaisuudet sekä konferenssit aamusta iltaan. Biljardisali on intiimi tila maksimissaan 22 henkilölle ja Factory on puolestaan monitoimitila noin 40 henkilölle, jossa on järjestetty kokouksien lisäksi perhejuhlia.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa