Julkaistu 16.11.2017 0          
NUORET YRITTÄJÄT

Hyvässä tiimissä annetaan palautetta

Bisnesoppaita ilmestyy vuosittain markkinoille kymmenittäin. Miten olet leanimpi, miten tehostat ajankäyttöäsi, miten maksimoit voitot ja karkoitat tehottomuuden? Näitä lukemalla tehot ovat kaikki kaikessa ja tulokset puhukoot puolestaan. Nopeasti huomaa olevansa tilanteessa, jossa on jämähtänyt arvioimaan vain omia päivittäisiä saavutuksiaan ja huono omatunto painaa kaikesta siitä, mitä ei vain yksinkertaisesti ehtinyt suorittaa. Kirjat tehokkuuden lisäämisestä ovat totta, mutta on pystyttävä erottamaan myös yrityksen muut voimavarat.

Se, joka näkyy ulospäin, lähtee yrityksen sisältä, hyvästä tiimistä. Hyvän työilmapiirin panosta yrityksen menestymiselle ei voi korostaa liikaa.

Avoin, tasavertainen tiimi on valtava potentiaali kasvua tavoittelevalle yritykselle. Jotta avoin ja tasavertainen tiimi voisi kasvaa ja kehittyä odotustensa mukaisesti, on sen asetettava yhteinen päämäärä. Tätä kokonaisuutta hallitsemaan yrityksissä valitaan usein toimitusjohtaja, mutta oma kokemukseni on erilainen. Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemiassa olemme tekemässä bisnestä, kuten mikä tahansa yritys, mutta osuuskunnan perustamisajatuksen luonteesta johtuen emme nimitä itsellemme toimitusjohtajaa. Tavoitteen määrittäminen ja sen kirkastaminen aika ajoin on siis toteutettava eri tavalla.

Se on tapa, jolla jokainen yritys pystyy lisäämään työntekijöidensä motivaatiota, kannustamaan ja kehittämään. Silti palautteen sanotaan olevan monen työpaikan käyttämätön voima. Palauteen antaminen ei ole pelkästään väline toiminnan ohjaukseen ja kehitykseen, vaan vaikutus on syvempi. Hyödyllinen palaute auttaa tiimin yksilöiden kehittymistä ja tukee näin samalla yrityksen työilmapiiriä sekä poistaa perättömiä oletuksia. Lisäksi palautteen anto ruokkii kuin huomaamatta itse itseään. Se lisää avoimuutta, joka taas laskee kynnystä antaa palautetta. Tärkeä on kuitenkin varmistaa, että annettava palaute on kuulijalleen hyödyllistä, oli se sitten kiittävää tai korjaavaa.

Oman henkilökohtaisen kehittymisen kannalta palautteelle ei voi ummistaa korviaan. Menestyjä ottaa vastaan palautetta. Tämä vaatii harjoittelua ja aktiivista kuuntelua, eikä hyödyllisen palautteenkaan antaminen ole aina helppoa, mutta juuri sen takia me BisnesAkatemiassa sitä opettelemme. Tehokkuuden ohella, totta kai.

Kirjoittaja on Turun ammattikorkeakoulun yrittäjyyden opiskelija, joka edustaa BisnesAkatemiaa Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnassa.

Aino Suni
Osuuskunta Blinkki

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

AC & Heating System Oy

AC & Heating System Oy

Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumput, Ilmalämpöpumppujen huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

12/2017Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.12.2017


Seuraa meitä somessa