Julkaistu 16.11.2017 0          
SOME TUTUKSI

Yrittäjä, tykkää enemmän

Sosiaalisessa mediassa keskitytään liian usein siihen, mitä pitäisi julkaista. Twitteriin kun mennään, pähkäillään ensimmäistä twiittiä ja Instagramissa ensimmäistä kuvaa. Toki omat julkaisut ovat tärkeitä, mutta yrittäjät (kuten monet muutkin) unohtavat helposti, että heidän pitää myös katsella mitä muut touhuavat kyseisissä somepalveluissa.

Sosiaalisessa mediassa kannattaa toden totta olla sosiaalinen. Yrityksen Facebook-sivukin voi käydä tykkäilemässä ja jakamassa vaikkapa naapuriyrityksen julkaisuista tai vaikkapa oman yrittäjäyhdistyksen julkaisuista. Näin kerrotaan kevyellä tavalla, että ollaan kiinnostuneita muiden tekemisistä ja kannustetaan muita jatkamaan omaa sometoimintaansa. Mökkikyläyrittäjän on hyvä käydä kurkkimassa mitä kuvia asiakkaat julkaisevat mökkikylästä esimerkiksi Instagramiin. Ja saa niitä käydä kommentoimassakin. ”Ihanaa, että viihdyitte! Tervetuloa uudelleen!”

Toisten julkaisujen jakaminen auttaa paitsi julkaisun tekijää, myös jakajaa. Mietitäänpä vaikka tilitoimistoa Facebookissa. Julkaisutahti on hyvä pitää useampana kertana viikossa, jos halutaan oikeasti saada jotain hyötyä toiminnasta Facebookissa. Mutta joskus voi olla vaikea keksiä sisältöä kolmeen-neljään päivitykseen viikosta, varsinkin jos on kiire. Mutta jos katselet vaikkapa yhteistyökumppanien julkaisuja tai seuraat alasi julkaisuja, voit löytää kiinnostavia artikkeleita tai päivityksiä, jotka sellaisenaan ovat jo ihan hyviä jaettavaksi. Pistä nämä reippaasti jakoon omilla sivuillasi. Näin julkaisun tekijä saa lisää näkyvyyttä ja sinä taas pääset helpommalla yhden julkaisun verran.

Muista myös yrityksenä seurata tai tykätä tai verkostoitua yhteistyökumppaniesi kanssa. Kun käyt tykkäämässä vaikkapa kaupunkisi elinkeino-osaston julkaisuista, et pelkästään viestitä kyseiselle laitokselle seuraavasi heidän julkaisuja, vaan saat samalla myös näkyvyyttä julkaisuun reagoineiden parissa. Jakamalla ja kommentoimalla saat vieläkin enemmän näkyvyyttä.

Ja näkyvyyttähän somessa kuitenkin haetaan. Tuskin kukaan on siellä sen takia, että ei saisi lisää näkyvyyttä:)

Laura Johansson
viestintähörhö, Lvngroom Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

AC & Heating System Oy

AC & Heating System Oy

Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumput, Ilmalämpöpumppujen huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Scandic Julia

Eerikinkatu 4, Turku

www.scandichotels.fi

7 kokoustilaa 10-280 hengelle, 280 paikkainen juhlatila Å sali, 180 paikkainen Bistro Julienne ravintola, 155 huonetta. Hotellin yhteydessä Q-Parkin lämmin autotalli.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2018



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.06.2018


06-08-liite/2018



Kesäliite
to 14.06.2018


Seuraa meitä somessa