Julkaistu 16.11.2017 0          
SOME TUTUKSI

Yrittäjä, tykkää enemmän

Sosiaalisessa mediassa keskitytään liian usein siihen, mitä pitäisi julkaista. Twitteriin kun mennään, pähkäillään ensimmäistä twiittiä ja Instagramissa ensimmäistä kuvaa. Toki omat julkaisut ovat tärkeitä, mutta yrittäjät (kuten monet muutkin) unohtavat helposti, että heidän pitää myös katsella mitä muut touhuavat kyseisissä somepalveluissa.

Sosiaalisessa mediassa kannattaa toden totta olla sosiaalinen. Yrityksen Facebook-sivukin voi käydä tykkäilemässä ja jakamassa vaikkapa naapuriyrityksen julkaisuista tai vaikkapa oman yrittäjäyhdistyksen julkaisuista. Näin kerrotaan kevyellä tavalla, että ollaan kiinnostuneita muiden tekemisistä ja kannustetaan muita jatkamaan omaa sometoimintaansa. Mökkikyläyrittäjän on hyvä käydä kurkkimassa mitä kuvia asiakkaat julkaisevat mökkikylästä esimerkiksi Instagramiin. Ja saa niitä käydä kommentoimassakin. ”Ihanaa, että viihdyitte! Tervetuloa uudelleen!”

Toisten julkaisujen jakaminen auttaa paitsi julkaisun tekijää, myös jakajaa. Mietitäänpä vaikka tilitoimistoa Facebookissa. Julkaisutahti on hyvä pitää useampana kertana viikossa, jos halutaan oikeasti saada jotain hyötyä toiminnasta Facebookissa. Mutta joskus voi olla vaikea keksiä sisältöä kolmeen-neljään päivitykseen viikosta, varsinkin jos on kiire. Mutta jos katselet vaikkapa yhteistyökumppanien julkaisuja tai seuraat alasi julkaisuja, voit löytää kiinnostavia artikkeleita tai päivityksiä, jotka sellaisenaan ovat jo ihan hyviä jaettavaksi. Pistä nämä reippaasti jakoon omilla sivuillasi. Näin julkaisun tekijä saa lisää näkyvyyttä ja sinä taas pääset helpommalla yhden julkaisun verran.

Muista myös yrityksenä seurata tai tykätä tai verkostoitua yhteistyökumppaniesi kanssa. Kun käyt tykkäämässä vaikkapa kaupunkisi elinkeino-osaston julkaisuista, et pelkästään viestitä kyseiselle laitokselle seuraavasi heidän julkaisuja, vaan saat samalla myös näkyvyyttä julkaisuun reagoineiden parissa. Jakamalla ja kommentoimalla saat vieläkin enemmän näkyvyyttä.

Ja näkyvyyttähän somessa kuitenkin haetaan. Tuskin kukaan on siellä sen takia, että ei saisi lisää näkyvyyttä:)

Laura Johansson
viestintähörhö, Lvngroom Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Jumissa Ay

Jumissa Ay

Elämysmatkailua, Maastoautosafari, Viihdepalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Bowler

Yliopistonkatu 29, Turku

www.bowler.fi

Ota yhteyttä, 0400-345620 tai myynti@bowler.fi. Katso lisää palveluistamme www.bowler.fi. Hohtokeilaus, minicurling, escaperoom, pingis, saunaosasto, kokouspalvelut, yritystilaisuudet ja monipuoliset ravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa