Julkaistu 20.11.2017 0          

Kakolaan hotelli, spa ja monenlaista muuta

Turun Lääninvankilan rakennus kehämuureineen valmistui vuonna 1890 Kakolanmäen itäosaan. Vankilatoiminta rakennuksessa päättyi ja vangit siirtyivät Saramäen vankilaan 2007. Nyt rakennus kunnostetaan laadukkaaksi hotelliksi.

Rakennustyöt ovat alkaneet 2017 ja hotelli on tarkoitus avata maaliskuussa 2020 Lääninvankilan kiinteistöön. Kiinteistön omistaa Kakola Yhtiöt Oy ja yhtiö toimii kohteessa myös rakennuttajana ja urakoitsijana sekä vuokranantajana hotellia operoivalle yhtiölle. Kakola Hotellia operoivan yhtiön pääomistajaksi tulee Primehotels Oy, jolla on laaja kokemus hotellialalta. Yhtiön toiseksi omistajaksi tulee Kakola Yhtiöt Oy.

Huoneita hotelliin tulee noin 155, parvekkeellisista sviiteistä pieniin elämyksellisiin ja askeettisiin eristyssellihuoneisiin. Hotelliin on suunnitteilla myös monipuoliset kokous- ja juhlatilat ja lääninvankilan vanha kirkkosali toimii edelleen kirkkona ja kokoustilana.

Kakolanmäelle rakentuva hotelli on Primehotelsin kuudes kohde Suomessa. Primehotels on yksityinen suomalaisyritys. Yhtiön tunnetuin hotelli on Hotel Katajanokka Helsingissä, joka on Suomen ensimmäinen vankilahotelli.

Kakolan sisäpihalle maan alle avataan vuonna 2020 1500-neliöinen spa- ja hyvinvointikeskus. Aikuisille suunnattu elämyskeidas tarjoaa yrityksille, matkailijoille ja alueen asukkaille hoitoja, rentoutusta ja hyvää oloa upeassa historiallisessa miljöössä.

Kakolanruusu ja myymälä

Tänä keväänä pop up -ravintolana avattu ravintola Kakolanruusu jatkaa edelleen. Ravintola avattiin vankilan hallintosiipeen ja toimii samalla sijainnilla vielä syksyyn 2018. Lopulliseen sijaintiinsa muurien sisäpuolelle Kakolanruusu pääsee viimeistään alkuvuodesta 2019. Kakolanruusu palvelee asiakkaitaan tiistaista lauantaihin. Joulun alla ravintola avaa ovensa jo lounasaikaan. Talven ajan tarjolla on Kakolan Pidot. Pidot ovat runsas illalliskokemus, jotka tarjoillaan kolmessa tai viidessä osiossa pöytäseurueen kesken jaettaviksi.

Kakolanruusun yhteyteen on avattu myös vankilatuotteisiin erikoistunut myymälä. Myynnissä on vankien valmistamia tuotteita sekä kaikenlaisia vankilateemaan sopivia tuotteita. Kakolan myymälää pyörittää valokuvaamo Valoomo Oy:n yrittäjät Kristian Lehtinen ja Karoliina Jokinen.

Panimo ja leipomo

Kakolan vanhaan keskuskeittiöön valmistuu pienpanimo Kakola Brewing Co sekä Kakolan olohuone, eli tila, jossa ihmiset voivat rauhoittua hyvän seuran ja vielä paremman oluen parissa.

Viereiseen rakennukseen rakennetaan leipomo, josta saat leipomo- ja konditoriatuotteet

Kaikkiaan Kakola Yhtiöiden tavoitteena on satoja tuhansia kävijöitä mäelle. Funikulaarin toivotaan valmistuvan vuoden 2018 aikana.

SHIFT toukokuussa lääninvankilassa

Kansainvälinen businessfestivaali SHIFT vaihtaa tapahtumapaikkansa Turun Linnalta Kakolan lääninvankilaan.

Kahden tapahtumavuotensa aikana merkittäväksi yritystapahtumaksi kasvanut SHIFT on järjestetty kaksi kertaa Turun Linnassa ja linnan puistossa. Tulevana vuonna tapahtumapaikka vaihtuu Kakolan Lääninvankilaan.

- Kakolan Lääninvankila tarjoaa tapahtumalle miljöön, jossa pystymme luomaan SHIFTille tunnusomaisen eksoottisen ja ajatuksia herättävän ympäristön. Turun linna on mahdollistanut SHIFTille huikean aloituksen, ja Kakolan Lääninvankila tulee viemään tapahtuman kasvun ja kehityksen uudelle asteelle, taustoittaa SHIFTin tuottaja Heidi Vainio-Pekka.

SHIFT 2018 järjestetään Kakolan Lääninvankilassa 22. - 23.5.2018. Tapahtuman aikaan pääsee kokemaan Lääninvankilan vielä lähes muuttumattomana.

Kakola Yhtiöt jalostaa kiinteistöjä

Kakola Yhtiöt Oy eli entinen Verkaranta Kiinteistöt Oy on yli 30 vuotta toiminut, vanhoja arvokiinteistöjä

korjausrakentanut Ojalan perheyhtiöihin kuuluva yritys, joka tunnetaan ehkä parhaiten

Turun seudulla Littoisten Verkatehtaan kunnostajana. Mittava muutosprosessi lähti 1990-luvun puolivälissä liikkeelle kaavan muuttamisesta teollisuuskaavasta asuntokaavaksi, joka tuotti alueelle vajaa 200 asuntoa. Kaikkiaan yrityksen tuotantoa on yli 2500 asuntoa saneerattuihin

vanhoihin kiinteistöihin grynderiperiaatteella sekä lisäksi runsaasti liike- ja palvelutiloja.

Jatko suunnitelmissa on on vielä yhden kerrostalon kaavoittaminen alueelle lisäämättä kuitenkaan kaavassa nykyisellään olevaa rakennusoikeutta. Niin sanotun Rivieran alueelle kaavaillaan parkkipaikkaa liiketiloineen.

Havainnekuva siitä, miltä lääninvankilaan avattava hotelli tulee näyttämään maaliskuussa 2020.

Suunnitelma lääninvankilaan vuonna 2020 avattavasta kylpylästä.

Kakolan myymälä.

Kakolan Ruusu päässee lopulliseen sijaintiinsa alkuvuodesta 2019.

Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala ja Primehotelsin hallituksen puheenjohtaja Eero Nuutinen esittelivät Kakolan hotellisuunnitelmia tänään maanantaina lääninvankilan kirkossa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa