Julkaistu 21.11.2017 0          

KUI Design täyttää 10 vuotta

Laajentunut mallisto pitää tänä päivänä sisällään mm. Lapuan Kankureiden valmistamat Turku-villahuovat ja jaquard-pyyhkeet.

Ajatus KUI Designista sai alkunsa mielessä olleista kysymyksistä: miten ja miksi, kun vastavalmistuneet tekstiilimuotoilijat Anna Hormio ja Rebekka Ketola pohdiskelivat uravalintaansa ja alan työllisyysnäkymiä.

Syksyllä 2007 avattiin KUI Design -kauppa työhuoneen yhteyteen Turkuun, Manillan vanhaan ja idylliseen tehdaskiinteistöön. Ensimmäisinä vuosina kaikki tuotteet valmistettiin alusta loppuun Manillan työhuoneella.

- Pienellä painopöydällä painoimme kankaat, joista sitten ommeltiin erilaisia piensarjatuotteita myymälän takahuoneessa omilla kotiompelukoneilla. Yrityksen ensimmäisiä tuotteita olivat erilaiset pussukat, ostoskassit ja suloiset lasten töppöset. Malliston ensimmäiset kuosit ”Welcome on board” ja ”Pupuset” ovat edelleen mukana KUI Designin mallistossa.

Alkuvuosina molemmilla oli oman yritystoiminnan rinnalla myös palkkatyöt toisaalla ja yritystoiminta oli sivutoimista, enemmänkin harrastuspohjaista. Halu ja into panostaa täysillä omaan yritykseen eli kuitenkin molempien ajatuksissa. Luonnollinen sysäys täysipäiväiseen yrittämiseen tuli vuonna 2010, kun Rebekka jäi kokonaan pois palkkatöistään.

Tuotteiden kysynnän kasvaessa tuotantoa on osin ulkoistettu muille ammattilaisille. Laajentunut mallisto pitää tänä päivänä sisällään tuotteita mm. Lapuan Kankureiltat. Silti edelleen iso osa tuotteista valmistetaan kokonaan käsityönä Turussa omalla työhuoneella.

- Tekemisen ilo on ollut meille toimintamme alusta alkaen suurin innoittaja. Uudet ideat, onnistumiset ja välillä myös epäonnistumiset sekä ihanat asiakkaamme ovat työmme rikkaus. Vuosien varrella myös tiimimme on kasvanut ja olemme onneksemme saaneet (työ)kavereiksemme lisää ammattitaitoisia, innostavia ja intohimoisia ihmisiä.

KUI Designin joukkoon kuuluvat tänä päivänä myös Henna Jaakkola (äitiyslomalla) ja Emma Kaivola. Lisäksi toisinaan myymälässä reippaana kiireapuna toimii Ada Niukko. Korvaamattomana apuna on myös ollut monitaituri Suvi Himanka, joka auttaa niin tuotannossa kuin kaupallakin.

Toiminnan laajetessa kauppa muutti vuonna 2013 Turun keskustaan, Fortuna-kortteliin. Myymälä toimi kaksi ensimmäistä vuotta Turku Design Now! -nimellä, jolloin mukana oli myös muiden TDN -ryhmän yritysten tuotteita.

- Kaipasimme kuitenkin ihan ikiomaa KUI-kauppaa, joka olisi meidän näköisemme. Alkuvuodesta 2015 kauppa avasi remontin jälkeen uudelleen ovensa KUI Design, Local Shop -nimellä. Kivijalkamyymälän muutto Turun keskustaan oli kannattava liike, sillä myynnit ovat sitä myötä tasaisesti kasvaneet.

KUI Design on tänä päivänä osakeyhtiö, jonka liikevaihto on reilut 290 000€.

Anna Hormion ja Rebekka Ketolan lisäksi KUI Designin joukkoon kuuluvat tänä päivänä myös Henna Jaakkola ja Emma Kaivola.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Matkailu Oy

Kaivotori 2 (Flemingin- ja Nunnankadun kulmassa), Naantali

www.naantalinmatkailu.fi

Kaiken kokoisille yritystilaisuuksille erilaiset kokouspaikat ja saunat, räätälöidyt oheisohjelmat, uniikit yöpaikat Naantalin Auringon alla.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa