Julkaistu 14.12.2017 0          
KOLUMNI

Matkailu on perusoikeus

Suomen Matkatoimistoalan Liitto (SMAL) toteutti yhdessä jäsenyritystensä kanssa kyselyn syys- ja joululoman matkustussuunnitelmista. Vastausten perusteella voidaan todeta, että vahvistuneen taloustilanteen myötä rahaa käytetään matkoihin enemmän kuin viime vuonna. Ulkomaan kohteiden rinnalla myös kotimaassa matkailu houkuttaa. Talouden piristyminen näkyy tänä vuonna erityisen hyvin joulunajan matkailussa. Matkalaukkuaan pakkaavia saattavat kuitenkin huolestuttaa monet asiat; sairaudet, tarttuvat taudit, terrorismi ja luonnonilmiöt, kuten Indonesian Balilla tussahteleva tulivuori. Tietoa maailmantapahtumista on runsaasti saatavilla, ja palveluja myyvien matka-asiantuntijoiden on myös osattava jakaa tietoa, jotta matkaajat voivat tehdä päätöksiä.

Matkalla olevien valokuvia, videoita ja kertomuksia näkee joka hetki sosiaalisen median eri kanavissa. Palveluntuottajat jakavat tietoa markkinointimielessä ja myös bloggarit infoavat kokemuksistaan. Jokainen selfienottaja hakee itsestään parhaimman kuvakulman ja lataa sen nettiin. Hotellin omistaja ladannee myös kuvat otollisimmasta kuvakulmasta, ja ravintolan mainoksen annosta on aseteltu huolellisemmin kuin päivän peruslounasta keittiössä tehdään. Uskoakseni bloggarikin kirjoittaa arvosteluunsa mieluummin ylisanoja yrityksestä, joka on tarjonnut mukavan päivän aterioineen ja retkineen. Ovatko kertomukset totta vai kaunisteltuja? Ovatko kuvat totta vai kaunisteluja? Näinhän se toki aiemminkin maailmankuvaa rakennettiin sukulaisten ja kaverien matkakertomuksia kateellisena kuunnellen!

Matkalla, kuten elämässä yleensä, sattuu ja tapahtuu. Millenium-sukupolven nuoret ovat innolla aloittaneet maailmaan tutustumisen ja ovat näppäriä hankkimaan tietoa. Monet haluavat kuitenkin apua matkavarauksia tehdessään. Syy voi olla pitkäjännitteisyyden puuttuminen ja myös tottuminen siihen, että ”joku” hoitaa asioita heidän puolestaan. Matkatoimistoilla on palvelua haluavia asiakkaita jatkossakin, vaikka sukupolvi vaihtuukin. Osallistuin lokakuussa matkatoimistoliittojen maailmankonferenssiin, jossa nuorten matkailijoiden trendien vakuutettiin olevan samoja ympäri maailmaa.

Matka- ja majoituskohteisiin voi nykyään tutustua virtuaalisestikin, mutta mikään ei voita sitä tunnetta kun hiekka valuu varpaiden välistä rannalla kävellessä tai merituuli vilvoittaa helteisiä kasvoja. Hyviä joulu- ja talvilomamatkoja toivotellen,

Kirsi-Marja Salonen
matkatoimistoyrittäjä

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Teknoexpertit Oy

Teknoexpertit Oy

Hitsaustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

M Kitchen & Cafe

Itäinen Rantakatu 4-6, Turku

http://mbakery.fi/mkitchencafe/

M Kitchen & Cafe on ainutlaatuinen ravintola, kahvila, kokous- ja juhlatila sekä viikonlopun the brunssipaikka Turun jokirannassa museo Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa. Ravintolamme sijaitsee turkulaisen museon Aboa Vetus & Ars Novan aulatilassa, jossa moderni ilmeemme yhdistyy historialliseen rakennukseen ja vanhan Turun raunioihin. Ravintolatilaamme kuuluu lisäksi kesäaikana käytettävissä oleva sisäpihan terassialue, jollaista toista et kaupungista löydä. Ravintolamme tarjoilee lounasta arkisin klo 11-14 ja olemme auki joka päivä klo 11-19. Viikonloppuisin löydät meiltä erittäin suositut brunssimme klo 11-15 lauantaina ja sunnuntaina. Ravintolatilassamme on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia aukioloaikojen ulkopuolella. Aamutilaisuudet ennen klo 11 ovat suosittuja ja ravintolamme on myös suosittu paikka varata iltakäyttöön esimerkiksi karonkajuhlaan tai häätilaisuutta varten. Ravintolatilan lisäksi saman katon alta löytyy myös kaksi kokoustilaa, Factory ja Biljardisali, joissa pystyt toteuttamaan erilaiset kokoukset, perhejuhlat ja -tilaisuudet sekä konferenssit aamusta iltaan. Biljardisali on intiimi tila maksimissaan 22 henkilölle ja Factory on puolestaan monitoimitila noin 40 henkilölle, jossa on järjestetty kokouksien lisäksi perhejuhlia.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa