Julkaistu 14.12.2017 0          
KOLUMNI

Matkailu on perusoikeus

Suomen Matkatoimistoalan Liitto (SMAL) toteutti yhdessä jäsenyritystensä kanssa kyselyn syys- ja joululoman matkustussuunnitelmista. Vastausten perusteella voidaan todeta, että vahvistuneen taloustilanteen myötä rahaa käytetään matkoihin enemmän kuin viime vuonna. Ulkomaan kohteiden rinnalla myös kotimaassa matkailu houkuttaa. Talouden piristyminen näkyy tänä vuonna erityisen hyvin joulunajan matkailussa. Matkalaukkuaan pakkaavia saattavat kuitenkin huolestuttaa monet asiat; sairaudet, tarttuvat taudit, terrorismi ja luonnonilmiöt, kuten Indonesian Balilla tussahteleva tulivuori. Tietoa maailmantapahtumista on runsaasti saatavilla, ja palveluja myyvien matka-asiantuntijoiden on myös osattava jakaa tietoa, jotta matkaajat voivat tehdä päätöksiä.

Matkalla olevien valokuvia, videoita ja kertomuksia näkee joka hetki sosiaalisen median eri kanavissa. Palveluntuottajat jakavat tietoa markkinointimielessä ja myös bloggarit infoavat kokemuksistaan. Jokainen selfienottaja hakee itsestään parhaimman kuvakulman ja lataa sen nettiin. Hotellin omistaja ladannee myös kuvat otollisimmasta kuvakulmasta, ja ravintolan mainoksen annosta on aseteltu huolellisemmin kuin päivän peruslounasta keittiössä tehdään. Uskoakseni bloggarikin kirjoittaa arvosteluunsa mieluummin ylisanoja yrityksestä, joka on tarjonnut mukavan päivän aterioineen ja retkineen. Ovatko kertomukset totta vai kaunisteltuja? Ovatko kuvat totta vai kaunisteluja? Näinhän se toki aiemminkin maailmankuvaa rakennettiin sukulaisten ja kaverien matkakertomuksia kateellisena kuunnellen!

Matkalla, kuten elämässä yleensä, sattuu ja tapahtuu. Millenium-sukupolven nuoret ovat innolla aloittaneet maailmaan tutustumisen ja ovat näppäriä hankkimaan tietoa. Monet haluavat kuitenkin apua matkavarauksia tehdessään. Syy voi olla pitkäjännitteisyyden puuttuminen ja myös tottuminen siihen, että ”joku” hoitaa asioita heidän puolestaan. Matkatoimistoilla on palvelua haluavia asiakkaita jatkossakin, vaikka sukupolvi vaihtuukin. Osallistuin lokakuussa matkatoimistoliittojen maailmankonferenssiin, jossa nuorten matkailijoiden trendien vakuutettiin olevan samoja ympäri maailmaa.

Matka- ja majoituskohteisiin voi nykyään tutustua virtuaalisestikin, mutta mikään ei voita sitä tunnetta kun hiekka valuu varpaiden välistä rannalla kävellessä tai merituuli vilvoittaa helteisiä kasvoja. Hyviä joulu- ja talvilomamatkoja toivotellen,

Kirsi-Marja Salonen
matkatoimistoyrittäjä

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Skärgårdens Brunnsborrning Ab

Skärgårdens Brunnsborrning Ab

Kaivonporausta, Maankäytönsuunnittelua

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Suomalainen Pohja

Aurakatu 24 A, Turku

www.suomalainenpohja.com

Loistava sijainti, upea miljöö. Erikokoisia kabinetteja kokouksiin 2-60 hlö, yläsali juhlille 170 hlö.

Lue uusin näköislehtemme

03/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.03.2018


Seuraa meitä somessa