Julkaistu 14.12.2017 0          
MIKROT MENESTYKSEEN

Verkostoista tukea bisnekseen ja hyvinvointiin

Verkostot ovat osa menestyvää yritystoimintaa 24/7 toimivassa nyky-yhteiskunnassa, ja enenevästi tulevaisuudessa. Parhaimmillaan verkostojen rakentaminen pohjautuu yrityksesi tarpeisiin ja vastavuoroiseen yhteistyöhön. Millaisista yritystoimintaa ja yrittäjän hyvinvointia edistävistä kumppanuuksista sinun verkostosi muotoutuvat?

Mitä moninaisemmat verkostot, sitä enemmän hyödyllistä tietoa

Yrittäjien verkostot vaihtelevat vapaamuotoisista tiukoin sopimuksin säädeltyihin. Yhteistyötä tehdään kahdenkeskisesti, useiden toimijoiden ryppäissä ja virtuaalisissa sosiaalisen median verkostoissa. Näistä esimerkiksi etsitään uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, ideoita liiketoiminnan kehittämiseen tai apua yrityksen ongelmatilanteisiin sekä jaetaan osaamista ja vaihdetaan kokemuksia toisten yrittäjien kanssa. Mitkä yrityksesi verkostoista ovat keskeisimpiä, niitä joihin haluat sitoutua ja panostaa?

Luottamusta ja vastavuoroisuutta

Verkostoituminen ei ole vain lista yrityksistä tai tapaamiesi henkilöiden määrä. Se syntyy vastavuoroisesta yhteistyöstä, jossa samalla opit tuntemaan verkoston jäsenten toimintaa ja tavoitteita. Verkostoissa saattaa satunnaisesti törmätä myös oman edun tavoittelijoihin. Näiden vuoksi ei kannata jättää verkostoitumismahdollisuuksia käyttämättä, sillä vain omaa hyötyään tavoittelevat tunnistetaan usein nopeasti ja vastavuoroisuuden puuttuessa verkostoyhteistyökin näivettyy.

Verkostoituminen – kiusallista vai arkipäiväistä?

Ahdistaako ajatus verkostoitumisesta - koetko aloittamisen tuskaa? Yrittäjänä sinulla on jo olemassa erilaisia verkostoja työssä ja henkilökohtaisessa elämässä, joista lähteä liikkeelle. Ota yhteyttä niihin, joiden kanssa haluat tehdä yhteistyötä. Jos tarvitset jollekin liiketoimintasi osa-alueelle lisää tukea tai ideoita, hakeudu sopiville kohtaamispaikoille kasvokkain tai virtuaalisissa sosiaalisen median kanavissa – yrittäjille suunnattuihin koulutuksiin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin tai soveltuviin Facebook-ryhmiin. Voit myös käyttää omien harrastusten, naapurien ja lasten kautta muotoutuvia verkostoja. Kerro, kuuntele ja keskustele: mihin tarpeeseen haet ratkaisuja ja mitä voit vastavuoroisesti tarjota.

Vertaistukea ja työstä irrottautumista

Jaksamista, palautumista ja hyvinvointia tukevia verkostoja tarvitaan myös. Vietä aikaa lähimpänä sinua olevassa sosiaalisessa verkostossa elämänkumppanin, perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa. Yrittäjänä jaksamista tukee myös toisten yrittäjien antama ymmärrys, rohkaisu ja tuki.

Kurkkaa lisää vinkkejä ja ajatuksia verkostoitumiseen: http://www.ttl.fi/verkostot-pienyrittajan-tukena

Susanna Visuri

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

VTM-Datamove

VTM-Datamove

Atk-asennukset, atk-huolto, Atk-konsultointia, Atk-laitteet, varaosat, tarvikkeet, Atk-ohjelmistoja, sovelluksia, Atk-palveluja, Atk-verkkojärjestelmät ja ylläpito, Ict-Palvelut

Viikon luetuimmat uutiset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

09/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.09.2018


Seuraa meitä somessa