Julkaistu 08.02.2018 1          

Suoma ry tukee kansalaisaloitetta: Kesälomia siirrettävä kahdella viikolla eteenpäin

Suoma ry näkee, että kesälomakauden siirto olisi piristysruiske kotimaanmatkailulle, sanoo Suoma ry:n puheenjohtaja ja Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

Finlands Svenska Rektorsförening teki kansalaisaloitteen koulujen lomien siirtämisestä kahdella viikolla eteenpäin. Suomen matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteistyöelin Suoma ry on ajanut asiaa useita vuosia ja liittyy aloitteen kannattajien joukkoon.

- Tuemme rehtorien kansalaisaloitetta ja kehotamme kaikkia kotimaanmatkailusta kiinnostuneita liittymään mukaan. Aloitteen tekijät reagoivat oppilaiden ja heidän vanhempiensa toiveisiin. Koulujen alkaessa elokuussa säät ovat usein lämpimimmillään, summaa Suoma ry:n puheenjohtaja ja Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

Kaikkiaan 130 matkailualan kotimaista organisaatiota edustava Suoma ry näkee, että kesälomakauden siirto olisi piristysruiske kotimaanmatkailulle. Suomen-matkailu on vahvasti kotimaanmatkailijoiden varassa. Kotimaisten matkailijoiden osuus kaikista yöpymisistä on kesäkuukausina yli 70 prosenttia ja sen hiljentyminen jo elokuun alkupuolella vaikuttaa merkittävästi palveluiden ylläpitoon.

- Kun koulut alkavat, matkakohteista kaikkoavat sekä kotimaiset asiakkaat että kesätyöntekijät. Matkailuyrittäjät joutuvat supistamaan toimintaansa juuri Keski-Euroopan lomasesongin aikana. Tämä saa Suomen näyttäytymään epäedullisessa valossa matkailumaana, ja valtavasti tulosta jää tekemättä. Kaikki osapuolet häviävät.

Jos kesälomaa siirrettäisiin kahdella viikolla, matkailuala voisi tarjota lisätienestejä suurelle joukolle kielitaitoisia lukiolaisia.

- Pidämme tärkeänä, että nuoret saavat otteen työelämästä jo varhain, Hellén kertoo.

Suoma ry toteutti viime kesänä laajan markkinointikampanjan, jossa esitettiin 100 syytä matkailla Suomessa. Kampanja sai erittäin hyvää palautetta ja sitä jatketaan myös tulevana kesänä.

- Kauniissa kotimaassamme riittää satoja syitä matkustaa erityisesti loppukesästä, jos vain koulujen lomat antavat myöden, Anne-Marget Hellén sanoo.


Kommentit

HT 08.02.2018 klo 16:02

Myytti elokuun lopun hienoista kesäkeleistä elää vahvasti, vaikka todellisuudessa tilastot kertovat toista. Kuten Ilmatieteen laitos on useasti todennut, koulujen loma-aika on juuri nyt säiden suhteen ihanteelisessa kohdassa: http://ilmatieteenlaitos.fi/ajankohtaista/93597607


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimistoja, Ulkomainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Scandic Julia

Eerikinkatu 4, Turku

www.scandichotels.fi

7 kokoustilaa 10-280 hengelle, 280 paikkainen juhlatila Å sali, 180 paikkainen Bistro Julienne ravintola, 155 huonetta. Hotellin yhteydessä Q-Parkin lämmin autotalli.

Lue uusin näköislehtemme

10/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.10.2018


Seuraa meitä somessa